Par Gada gleznu atzīta Māras Vaičunas «Vientulība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par konkursa "Gada glezna" 2014.gada laureāti 87 dalībnieku konkurencē kļuvusi Māra Vaičunas ar gleznu "Vientulība" (akvarelis, eļļa, 80x100 cm, 2014). Darbā pieklusinātos zemes toņos atklāts māksliniecei raksturīgs, konstruktīvs klusās dabas tēlojums.

"Esmu ļoti gandarīta par "Gada gleznas" laureāti Māru Vaičunas, kuras augstais profesionālais līmenis ir tāds, pēc kura vajadzētu tiekties ikvienam glezniecības profesionālim un šī konkursa dalībniekam," saka Agija Sūna, "Agijas Sūnas galerijas" dibinātāja un vadītāja.

Šogad konkursam pieteiktos darbus vērtēja un uzvarētāju noteica scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis.

"Darbojos ne tikai scenogrāfijā, bet arī glezniecībā, tāpēc sākotnēji likās, ka izvēle no 87 konkursam pieteiktajiem darbiem būs grūta. Taču šo gleznu kā labāko ieraudzīju jau pirmajā dienā, un ar katru nākamo aplūkošanas un vērtēšanas reizi mana pārliecība tikai auga," atklāj Mārtiņš Vilkārsis.

"Māras Vaičunas darbā "Vientulība" ir gan augsta gleznieciskā kvalitāte, gan arī šim laikam ļoti atbilstošs vēstījums. Glezna nav uzmācīga, taču tajā ir stāsts. Tāds piepildīts klusums, kurā ir ne tikai redzamais, bet arī sajūta, kas saglabājas arī pēc tam, kad darbs vairs nav acu priekšā. Un arī gleznas nosaukums "Vientulība" patiesībā ir katra mākslinieka radošākais brīdis," norāda Mārtiņš Vilkārsis.


Kā vēstīts, "Swedbank" un "Agijas Sūnas galerijas" ikgadējās izstādes-konkursa "Gada glezna" darbi būs apskatāmi no 9.janvāra Dailes teātra mākslas telpā "Brīvības 75" stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti