Mākslinieku «nedarbi» sapulcēti izstādē Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau ceturto gadu Jūrmalas Mākslinieku nams sadarbībā ar biedrību RAD-DAR aicināja autorus iesniegt darbus gadskārtējai izstādei-akcijai-loterijai „Gada nedarbs  – 2016”, kura no 1.aprīļa skatāma Jūrmalas Mākslinieku namā.

Pagājušajā gadā Mākslinieku nams autoriem un apmeklētājiem „sasolīja sukas”, bet šogad lūdza „turēties rāmjos”. Izstādes koncepcijas pamatā ir nosaukumā ietvertā daudznozīmība un postmodernās mākslas ideja par robežlīniju nojaukšanu starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu. Autori tika aicināti iesniegt tādus nedarbus kā jokus, palaidnības, ēverģēlības un asprātības, kā arī tādus, kas, viņuprāt, ir neizdevusies radošā iecere, neveiksmīga piedalīšanās kādā konkursā vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, nejaušību vai citu personu iejaukšanās radītu nedarbu u.c.

Daudzi autori arī šogad ir atsaukušies šim Mākslinieku nama aicinājumam savus darbus dāvināt izstādes apmeklētājiem. Visu izstādes laiku notiks pierakstīšanās uz kārotajiem Nedarbiem un izstādes noslēgumā būs loterija. Izstādes atklāšanā notika  Ievas Strazdiņas darba „LAIMES (k)AKA” izloze. Uz izstādi īpaši bija aicināti Dzintari, jo, uzrādot personas apliecinošu dokumentu, bija iespējams dabūt „Dzintara latvieti” savā īpašumā.

Šogad Gada nedarbus ir sastrādājuši Māris Subačs, Laura Feldberga, Evija Freidenfelde, Undinus, Atis Jurgenovskis, Nugzars Paksadze, Inese Ščucka, Ineta Greiža, Elita Vansoviča, Agnija Ģērmane, Baiba Cihovska, Signe Vanadziņa, Irina Ošleja, Annele Slišāne, Olga Golubeva, Aija Liskupa, Irina Kopeikina, Aija Bāliņa, Dagnija Čerevičņika, Ilze Emse-Grīnberga, Ilizane Grīnberga, Inita Rudzīte, Inita Grāvere, Andris Plinta, Aiva Žūriņa, Jānis Murovskis, Juta Rindina, Andrejs Ģērmanis, Baiba Bogdane, Ērika Kumerova, Laima Akmentiņa, Ieva Strazdiņa, Māra Mozgire, Rita Sirmā, Agnese Bule, Otomāra Večuziņa, Terēze Tursa, Kristīne Nuķe-Panteļejeva, Nils Kauliņš, Latviešu sapnis, Mākslinieku nams, RAD-DAR, Mario Drosakis u.c.

Labākais, lielākais, veiksmīgākais un pieprasītākais „Gada NeDarbs – 2016” tiks noteikts skatītāju balsojuma rezultātā, un tā autors saņems pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem.

Izstāde būs apskatāma līdz 20. maijam. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās plkst.12.00–19.00 , sestdienās plkst. 12.00–16.00, svētdienas, pirmdienas – brīvdienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti