Mākslas akadēmijā būs skatāmi poļu studentu «Zīmējumi steigā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 16. marta līdz 8. aprīlim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pirmā stāva izstāžu zālē būs skatāma E. Geperta Mākslas un Dizaina akadēmijas (E.Geppert Academy of Art and Design, Wroclaw) studentu šķietami sasteigto zīmējumu darbu izstāde “Zīmējumi steigā”, kurā tiks attēlots mūsdienās aktuālais laika ritums, ikdienas steiga un nepastāvīguma fenomenus. Izstādes atklāšana 15. martā plkst. 18.

Izstādes veidotāji par izstādi raksta: "Radošā izpausme identikits (no angļu val. cilvēka bilde, kas rekonstruēta no sejas vaibstu detaļām, kuras piemeklētas atbilstoši liecinieku aprakstam) balstās uz attēliem un cilvēku atmiņas nepilnībām, uz vajadzību identificēt, aptvert rakstura iezīmes. Bet vai izrietošais attēls tiks uzskicēts steigšus un haotiski, vai tas kļūs par automatizētu portretu vai spēcīgu pierādījumu?"

Jaunos poļu māksliniekus interesē ne tikai darbi, kas attēlo cilvēku, bet arī tie, kas iezīmē “būtiskā” pazušanu pārpilnības laikos, kas ieskicē visuma zaudēšanu, darbi, kas attēlo sašķeltu realitāti.

"Mēs aizrautīgi vēlamies redzēt, kā aicinātie mākslinieki izprot laika ritumu, pastāvēšanas un nepastāvīguma fenomenu. Ik mirkli pasaule raisās mūsu acu priekšā. Neatkarīgi no tā, cik ļoti mēs vēlētos, lai tagadne saglabātos nemainīga, tā turpina attālināties, kamēr pulksteņa rādītāji šķietami kustas arvien ātrāk un ātrāk. Šo subjektīvo sajūtu izjūt daudzi, sūdzoties par atrašanos nepārtrauktā steigā," norāda mākslinieki. "Izstāde “Zīmējumi steigā” attēlo mūsu paštēla atspulgus kā reakciju uz mums apkārt notiekošo pārmaiņu intensitāti; kādas sajūtas rodas esot atsauksmes punktam, pauzei dienas burzmā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti