Liepājā izdodas apklusināt vēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājā vienmēr pūš vējš, tāpēc liepājnieki prot gan labāk par citiem ierauties sevī, gan izdomāt veidus, kā aicināt citus pie sevis ciemos. Tā, tuvojoties “Liepājas mākslas forumam”, organizētāji ir radījuši unikāli vienkāršu ierīci, ar kuras palīdzību ikviens var apklusināt vēju, lai netraucēti varētu noskaņoties gaidāmajiem mākslas notikumiem.

Tā ir kaste. Bez neviena vada vai procesora. Uzliekot šo kasti galvā, pieklust gan vējš, gan jebkāda cita veida trokšņi. Un arī apkārtējie, visticamāk, liks mieru, jo kurš gan gribēs komunicēt ar cilvēku, kam kaste galvā. Tas ir tikpat efektīgi kā aizbēgt uz laukiem, izslēgt telefonu vai izlogoties no sociālajiem tīkliem.

Kastes ideja tika atpūsta no Kriša Salmaņa radītā “Liepājas mākslas foruma” logo. Nedaudz aizdomājoties, neatkarīgais radošais direktors Voldemārs Dūdums apgāž uzskatu, ka ar kasti galvā staigā mietpilsoņi: “Patiesībā kastes nēsā tieši mākslinieki, jo viņi nezin ne jaunākos “Youtube” varoņus, ne retākos “pokemonus”. Staigā iegrimuši savā mākslā. Un tādi paši ir arī mākslas cienītāji. Jocīgie ar kastēm galvā. Ar “Liepājas mākslas foruma” kastēm ikviens var uz brīdi paglābties no ikdienas un noskaņoties mākslai.“

Pagājušajā nedēļā kastes uz savas galvas izmēģināja Liepājas iedzīvotāji un sastaptie atpūtnieki – tūrists no Ukrainas, tramvaja depo strādnieki un arī koncertzāles “Lielais dzintars” darbinieki. Viņu sajūtas iemūžināja fotogrāfs Reinis Hofmanis, un atjautīgo attēlu sērija nu ir apskatāma koncertzāles sociālajos tīklos un preses izdevumos.

Lai ne tikai liepājnieki varētu noskaņoties gaidāmajam forumam, sadarbībā ar digitālo aģentūru “WRONG” radīta īpaša aplikācija Facebook.com vidē, ar kuras palīdzību ikviens var aizmirst par apkārtējo vidi un informācijas pārbagātību. Saitē http://greatamber.lv/forums/, pierakstoties ar savu Facebook.com lietotāja pieeju, katram ir iespēja mierīgi noskaņoties gaidāmajiem mākslas un mūzikas notikumiem.

“Liepājas mākslas forums” no 5. līdz 13. augustam koncertzālē “Lielais dzintars” iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī  kino un klaviermūzikas vakarus.

Vairāk informācijas par “Liepājas mākslas forumu” var iegūt mājaslapā www.greatamber.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti