Dienas ziņas

Nacionālā pretošanās kustība – mūsu vēstures daļa

Dienas ziņas

Meža darbinieki sacenšas Madonā

Kuldīgā atklāta Pauļa Postaža izstāde

Kuldīgā atklāta Pauļa Postaža izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai profesionālā māksla būtu arvien vairāk pieejama arī ārpus Rīgas, Kuldīgas Mākslinieku rezidence šai mazpilsētā īsteno daudz kultūras projektu, kuros iesaistīti gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki. Viena no vietām, kur baudīt mākslu, ir Kuldīgas Mākslas nams. Tā jaunā sezona sākta ar mākslinieka Pauļa Postaža gleznu izstādi. 

Šķietami ikdienišķais un vispārinātas vērtības, niansētas detaļas un nosacītība, arī renesanses  laika estētika – tas raksturīgs Pauļa Postaža daiļradei. Viņa gleznu izstādē Kuldīgas Mākslas namā apkopoti dažādu laiku gan plašāk, gan mazāk redzēti darbi. Šobrīd mākslinieks dzīvo un aktīvi strādā Latvijā, atzinību guvis arī Eiropā, viņa darbi skatāmi Vācijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas un citu valstu nozīmīgās mākslas galerijās. Izstādē skatāmi portreti, klusā daba, ainavas, arī skices.

"Varētu tos saukt par portretiem visus, arī ainava , tas ir pisētas portrets vai klusās dabas, es paŗsvarā esmu portretists, interesē tā tēla būtība," norāda Paulis Postažs.

Pauļa Postaža izstāde Kuldīgā ir tā, kas atklāj profesionālās mākslas izstāžu jauno sezonu Kuldīgas Mākslas namā.

"Tas mērķis bija parādīt Kuldīgā to, ko Latvijā bieži redzēt nevar, jo Pauls Postažs Latvijā viņa izstādes ir reta parādība," stāsta Uldis Pētersons, Kuldīgas Mākslinieku rezidences kurators.

Kurators Uldis Pētersons uzskata, ka pērnais gads Kuldīgas Mākslas namā bijis aktīvs ar interesantām izstādēm. Te bija redzami gan triju Baltijas valstu atzītu  mākslinieku darbi,  tāpat īstenots ilgtermiņa mākslas projekts kopā ar Latvijas māksliniekiem Lielzemes muzejs. Te savus darbus rādījuši arī Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi un diplomandi. Vidējais apmeklējums mēnesī bijis ap pusotru tūkstoti cilvēku.

"Es visu laiku baudu to, ka dzīvoju Kuldīgā, bet pēdējā laika notikumi rāda, ka mālsa , ko varam baudīt, ir pasaules līmeņa," teic apmeklētāja Danute Sīle.

Arī šogad galvenie notikumi Kuldīgas Mākslas nama izstāžu zālē jau iezīmēti. Paredzēta Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības katedras pasniedzēju un labāko studentu izstāde, būs arī sadarbība ar laikmetīgās mākslas centru, bet gada izskaņā Kuldīga būs pirmā vieta, kur Latvijā būs skatāma Baltkrievijas laikmetīgā māksla. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti