Kultūras ziņas

LNSO – 90. Andris Poga un Bēthovena devītā

Kultūras ziņas

Operā jauns "Jevgeņijs Oņegins"

Jaunas izstādes "kim?"

«kim?» apskatāmi multimediāli darbi par sievietes lomu un padomju mantojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“kim?” laikmetīgās mākslas centrā atklāts jauns izstāžu cikls, kurā apskatāmi četru atšķirīgu mākslinieču darbi no Latvijas, Amerikas un Beļģijas. Viņas visas vieno multimediāli un digitāli darbi.

Laikmetīgās mākslas centrā “kim?” skatāmas divu amerikāņu mākslinieču - Sāras Magenheimeres un Reičelas Rosinas personālizstādes, kas tapušas sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu “Art in General”. Rosina ir gleznotāja, kura kopš bērnības aizraujas ar programmēšanu.

Magenheimere ir izveidojusi telpisku instalāciju - trīs objektus, kas ir īpaši saliekti un apdrukāti ar ultravioleto druku.

Magenheimere interesējas par sievietes lomu, pievēršoties tai caur patērētāja sabiedrības kritiku un šodienas aizraušanos ar iepirkšanos.

„No 90.gados populāra amerikāņu iepirkšanās žurnāla lapām viņa ir  izveidojusi instalāciju kolāžas, kuru pamatā ir modes stila lapas, kuru mērķauditorija bija jaunas meitenes,” stāsta “kim?” laikmetīgās mākslas centra pārstāve Zane Onckule.

“kim?” Rezidences balvas ieguvēja Latvijas māksliniece Ieva Epnere jaunāko darbu ciklā “Dzīvo atmiņu jūra” pievērsusies padomju mantojuma fiziskām liecībām un to psiholoģiskajiem nospiedumiem cilvēku dzīvē. Uzmanības centrā - bijušās militārpersonas un Kurzemes piekrastes iedzīvotāji.

Savukārt Beļģijā dzīvojošās mākslinieces Diānas Tamanes personālizstāde ir dokumentācija, kas izriet no viņas mammas – tālbraucējas šoferes - piedzīvotā. Mākslinieces ģimenes locekļu iekļaušana mākslas darbos tiek skatīta kā sabiedrības modeļa samazināta versija.

Atšķirīgās izstādes laikmetīgās mākslas centrā ”kim?” būs skatāmas līdz janvāra vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti