Jūrkalnes mākslinieku plenēra laikā tapusi suitu satikšanās vieta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jūrkalnē noslēdzies ikgadējais mākslinieku plenērs, kas vainagojies ar vairākām izstādēm Jūrkalnes krodziņos. Plenērā tapusi arī suitu satikšanās vieta pie Alsungas. Pagājušā gadā līdzīgs vides objekts tika izveidots vienā no suitu pagastiem - Gudeniekos. Mainās pati konstrukcija, bet materiāls un mākslinieku rokraksts šiem vides objektiem nemainās, uzsver plenēra autors Igo.

Jūrkalnē vasaras pilnbrieda, jūras zilzaļo toņu un pļavu ziedu krāsas apvirmots, noslēdzies mākslinieku plenērs, kura iniciators ir mūziķis un mākslinieks Igo. Arī viņa darbi, kas pamatā tapuši jauktajā tehnikā, apskatāmi Jūrkalnes krodziņos.

Tā ir tradīcija - darbus izstādīt tieši šajās vietās, uzsver Igo. Viņš aicina cilvēkus nebraukt garām Jūrkalnei - vienai no Latvijas pērlēm, bet apskatīt  dabas un atpūtas parku, izstaigāt ābeļdārzu un uzkāpt divstāvu lapenē - tie ir objekti, kas tapuši pēdējo gadu laikā.

"Ieiet arī vienā vai divos krodziņos, apēst pa saldējumam un pavērot plenēra darbus. Darbi veidoti eļļā, būs grafikas un keramikas darbi - klāsts nopietns. Četri Jūrkalnes krodziņi atkal ir bijuši atsaucīgi. Mēs līdz vēlai naktij strādājām, lai šos darbus varētu izlikt un ērti apskatīt vismaz turpmākos divus mēnešus Jūrkalnes krodziņos," stāsta Igo.

Mākslinieki pavadīja desmit radošas dienas vēsturiskajā suitu novadā, atspoguļojot vietējo dabu, cilvēkus un kultūru.

Grūti pat iedomāties, ka plenērā tapušo suitu satikšanās vietu varētu atklāt bez suitu sievām. No koka veidotais vides objekts, ko veidojuši vairāki mākslinieki - Ivars Miķelsons kopā ar Juri Kraftu un Didzi Grodzu - tapis līdzās ceļu krustojumam, kas ved uz Alsungu, Jūrkalni un Kuldīgu.

"Ideja un kompozīcija veido spirāli, kas sākas no zāles, dodas arvien augstāk un noslēdzas ar stabu, kur visu trīs suitu sievu novadu dziesmas un enerģija uziet kosmosā un satiekas ar visu pārējo," stāsta Ivars Miķelsons.

Jūrkalnes starptautiskais mākslas plenērs notiek jau piekto reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti