Izveidots Pola Sezana darbu katalogs internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izveidots pazīstamā franču postimpresionista Pola Sezana (1839–1906) darbu interneta katalogs cezannecatalogue.com, kurā iekļauti visi zināmie mākslinieka darbi, raksta „Art News”.

Projekta pamatu veido sadarbībā ar Džeinu Varmani un Valteru Feilchenfeldu tapušais un 1996.gadā Ņujorkā izdotais mākslas zinātnieka Džona Revalda mākslinieka darbu kopkatalogs "Pola Sezana glezniecība".

Mākslinieka darbi interneta katalogā sadalīti pēc žanra piecās sadaļās: ainavas, portreti, figurālas kompozīcijas, klusās dabas un peldētāji. Katram darbam ir atsevišķa lapa, kurā bez iespējām gleznu aplūkot palielinātu ir arī darba apraksts, informācija par īpašniekiem, izstādīšanas vēsture un saraksts ar publikācijām.

Daudzām gleznām pievienoti komentāri un papildmateriāli, piemēram, Sezana skices un studijas, vēsturiski fotoattēli, skatu kartītes  un citu mākslinieku darbi.

Vietnes veidotāji sola turpmāk papildināt katalogu ar jaunatklātajiem Pola Sezana zīmējumiem un akvareļiem, kuri autentiskums tiks apstiprināts.

Sezans ir viens no dārgākajiem māksliniekiem. Piemēram, viņa glezna „Kāršu spēlmaņi” (Les Joueurs de cartes)  2012.gadā kļuva par dārgāko gleznu pasaulē. Mākslas darbu iegādājās Kataras karaliskā ģimene par vairāk nekā 250 miljoniem ASV dolāru.

Sezana mākslas darbu mantojumu veido vairāk nekā 800 eļļas gleznu, savukārt viņa akvareļus joprojām atrod privātās kolekcijās un galerijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti