Iznāk mākslas albums «Aleksejs Naumovs - iespaidu kolekcija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā „Jumava” iznāk Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, profesora Alekseja Naumova mākslas darbu izlases kolekcijai veltīta grāmata “Aleksejs Naumovs — iespaidu kolekcija”.

Grāmatā apkopotā Naumova mākslas darbu kolekcija ir retrospektīvs trīsdesmit darba gadu pārskats, kas papildināts ar plašu biogrāfisko un fotogrāfiju daļu.

Darbu atlase mākslas albumam nav tradicionāla, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” norāda Naumovs. Tā kā māksliniekam vienmēr bijusi svarīga krāsa, hronoloģisko secību grāmatā aizstājis sadalījums pa krāsām, tāpēc nesen tapušam līdzās var atrasties pirms 20 gadiem tapis darbs. Naumovs skaidro, ka tas nav bijis strikts uzstādījums, bet gan vienošanās ar cilvēkiem, ar kuriem mākslinieks kopā strādājis pie grāmatas – Aivaru Sprūdžu, Alvi Liepiņu un mākslas zinātnieci Austru Avotiņu.

Grāmatas teksta veidošanā izmantotas 2012. un 2013. gadā tapušas intervijas ar Alekseju Naumovu un viņa kolēģiem un draugiem — Kristapu Zariņu, Ilzi Avotiņu, Andri Teikmani, Imantu Vecozolu, Normundu Brasliņu —, un dzīvesbiedri Anitu Paegli.

Grāmatas prezentācija notiks septembra vidū Kalnciema kvartālā. Pasākuma datums tiks precizēts drīzumā, sola mākslinieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti