Galerijā «Daugava» Osvalda Zvejsalnieka jaunākie darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izstādē "Terra Vitae" galerijā "Daugava" no 30.jūlija līdz 30.augustam būs skatāmi gleznotāja Osvalda Zvejsalnieka jaunākie darbi, lsm.lv pavēstīja izstādes veidotāji.

Kā iepriekš jau vēstīts, Osvalds Zvejsalnieks 21.martā ar vērienīgas izstādes atklāšanu Latgales kultūrvēstures muzejā Rēzeknē svinēja savu 70 gadu jubileju.

"Glezniecība man ir sevis izteikšanas veids. Visos žanros esmu risinājis tikai dažas sev tuvas tēmas, galvenā no tām ZEME, ZEMNIEKS un viņa DARBS," stāsta mākslinieks. "Gleznoju ātri, taču darbi top lēni, jo ļoti daudz pārgleznoju. Pašu gleznošanas procesu uztveru kā smagu, saspringtu darbu – gandarījumu dod vienīgi rezultāts, ja tas pašam šķiet veiksmīgs."

Zvejsalnieks uzskata, ka krāsa glezniecībā "spēj akumulēt zināmu emocionālu spriedzi", bet gleznotāja uzdevums ir "gleznu emocionāli uzlādēt, ko praktiski var panākt, pretstatot un izsvarojot attiecīgus krāsu toņus, to attiecības".

"Šī emocionāli uzlādētā krāsa tad arī ir VIENĪGĀ labas glezniecības pazīme," uzsver mākslinieks.

Gleznotājs dzimis 1944. gada 21. martā Varakļānos, beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) un kopš 1976. gada viņš ir Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) biedrs. No 1970. gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, šobrīd – Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, LMA profesors. Osvalds Zvejsalnieks piedalījies dažādās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalās starptautiskajos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti