Devīto gadu pašmāju un ārvalstu mākslinieki Rēzeknē meklē jaunas krāsas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 25. līdz 31.maijam Rēzeknē norisinās devītais starptautiskais mākslinieku plenērs "Domas lidojums", kas šogad veltīts Rēzeknes 730.jubilejai un pulcina kopā 20 māksliniekus no Rēzeknes, Preiļiem, Rīgas, Jelgavas, Jēkabpils, Obeļiem (Lietuva), Pleskavas (Krievija) un Vitebskas (Baltkrievija).

Kā norāda plenēra rīkotāji, māksliniekiem šī ir iespēja gleznot jauno, veco, savējo, svešo, bet mūžam mainīgo Rēzekni, bet rēzekniešiem - vērot mākslinieku darbošanos un ieraudzīt krāsu un noskaņu nianses pilsētā, ko ikdienā bieži vien neievēro.

Kā norāda Ludmila Nazarova no Pleskavas, kura piedalījās plenērā arī pagājušajā gadā, šī būs patiesi brīnišķīga nedēļa, jo Rēzeknē ir daudz skaistu vietu un stūrīšu, kas uzrunā un ko viņa iepriekšējā gadā nav paspējusi uzgleznot.

Oļegs Skovorodko no Vitebskas labprāt meklēšot pilsētas senatnīgo elpu, savukārt jelgavnieku Uldi Zuteru uzrunā dabas ainavas pilsētā, tāpēc noteikti došoties gleznot arī pie Kovšu ezera, kur viņš jau aizvadījis pirmo plenēra rītu.

30.maijā no plkst. 17 līdz 21 gājēju promenādē, kas atrodas skvērā pie "Mūzikas veikala", Atbrīvošanas alejā 71, ekspresizstādē varēs apskatīt nedēļas laikā tapušos plenēra darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti