Blumberga piemiņai veltīto izstāžu sēriju noslēgs Strokina izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā skatāmo Ilmāra Blumberga piemiņai veltīto sešu izstāžu sēriju “#Blumbergs. Bezgalība” ceturtdienas, 25.augusta, vakarā noslēgs fotogrāfa Andreja Strokina izstāde “Nezināmais dalāmais”.

Mākslinieka Ilmāra Blumberga piemiņai veltīto izstāžu sēriju "#Blumbergs. Bezgalība" noslēdz fotogrāfa Andreja Strokina trauksmainās fotokolāžas “Nezināmais dalāmais”, kas radītas īpaši šai vietai un uzdrukātas kā fototapetes.

Tajās vērojama rezonanse ar Blumberga darbiem, aizraušanās ar attēlu kolekcionēšanu, manipulāciju un kolāžu. "Ciklu "#Blumbergs. Bezgalība" beidzam ekstrēmi - ar sarkano. Tas ir tas pats tonis, kas plakātā. Tas ir savienojuma punkts ar Blumbergu, bet sarkanajam ir simboliska jēga. Tas runā par trauksmi, slēpto agresiju," norāda kuratore Inga Šteimane.

Strokins stāsta, ka sarkanā krāsa arī parāda mediju iedarbību. "Es cenšos runāt par mūsdienām un informācijas gūzmu - kā tā mūs ietekmē, īpaši sliktās ziņas," norāda Strokins.

Viņš kolāžas veidojis tieši no 1960.-1980. gadu presē publicētiem attēliem, no tiem montējot jaunu realitāti, kurā ir gan aizlauzta nostalģija, gan nevainīgs spēles prieks un agresija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti