Kultūras ziņas

Noziedznieku pāris Bonija un Klaids Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Latvijas delegācija devusies uz Eirovīziju

Mākslas muzejs gatavs apmeklētājiem

Atjaunotā Mākslas muzeja atklāšanā jārēķinās ar garām rindām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmajās dienās pēc atjaunotā Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja (LNMM) atklāšanas 4. maijā, apmeklētājiem jārēķinās ar garām rindām, to intervijā Latvijas Radio norādīja muzeja direktore Māra Lāce.

Viņa atzina, ka LNMM sagaida labvēlīgu un ieinteresētu apmeklētāju, norādot, ka muzeja atvēršanas pirmajās dienās gan ir jārēķinās ar rindām.

"Pūļi diemžēl muzejā nevar satilpt. Muzeja ēka, lai gan tagad ir stipri lielāka kļuvusi, man tomēr ir jābrīdina, ka veidosies rindas pirmajās dienās," teica Lāce.

Viņa prognozēja, ka muzeju gadā varētu apmeklēt līdz 150 000-180 000 interesentu. Muzeja ieejas biļešu cenas būtiski nemainīsies.

"Cenas tikpat kā nemainīsies. Praktiski tās ir saglabājušās vairāk vai mazāk iepriekšējā līmenī ar atsevišķiem, nelieliem izņēmumiem," teica Lāce.

Viņa arī izteica cerību, ka pēc aptuveni diviem gadiem varētu ķerties klāt izstāžu zāles "Arsenāls" pārbūvei. Šī ēka pašlaik ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī.

"Galvenais tas sliktākais ir tieši ēkas fasāde, visas karnīzes, ēkas pamati," teica Lāce, gan norādot, ka šī ēka nav bīstama cilvēkiem.

Vaicāta, kas ir kritiskākās pozīcijas, kam trūkst finasējums, Lāce atzina, ka tādas ir daudzas, bet īpaši izceļams ir muzeja darbinieku atalgojuma jautājums.

"Tagad, kad īpaši aktīvi par atalgojumu jautājumiem debatē un turpina cīnīties pedagogi, tad, es nedomāju, ka muzeja speciālistam būtu jābūt zemākai algai nekā pedagogam par vienu likmi. Bet nu, šobrīd tā situācija izskatās, ka ir daudz sliktāka tieši muzeja darbiniekiem. (..) Muzeja darbinieka atalgojums šobrīd atkal nekādā veidā vairs nav konkurētspējīgs," teica Lāce.

Kultūras ministrija ir izvirzījusi kultūras darbinieku atalgojuma jautājumu kā vienu no darba prioritātēm, teica Lāce, izsakot cerību, ka šis jautājums arī tiks risināts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti