«ArtReview» par ietekmīgāko cilvēku mākslā šogad atzīst Teita galerijas direktoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevums "ArtReview" savā mājas lapā publicējis ikgadējo mūsdienu mākslas pasaulē ietekmīgāko 100 cilvēku sarakstu, pirmajā vietā ierindojot Londonas Teita galerijas direktoru Nikolasu Serotu.

Serota, kurš vada Teita galeriju kopš 1988. gada, šī ietekmīgā britu mākslas izdevuma simtnieka pirmajā vietā nokļuvis pirmo reizi. Pērn Serota bija saraksta sestajā pozīcijā, bet 2012.gadā – astotais.

"Paveiktais pēdējā desmitgadē ne tikai vairojis Serotas popularitāti, bet būtiski mainījis priekšstatu par Teita galeriju kopumā,” - tā žurnālā „Studija” 1998.gadā rakstīja mākslas zinātniece Irēna Bužinska.

Savukārt "ArtReview", ierindojot galerijas direktoru pirmajā pozīcijā, norāda, ka Serota spējis ne tikai mainīt priekšstatu par galeriju, bet arī par modernās un laikmetīgās mākslas muzejiem kopumā, panākot šādām institūcijām nebijušus apmeklētības rekordus. Mākslas izdevums izceļ arī Teita galerijas direktora nopelnus mākslas robežu paplašinanā, piedāvājot dažādu reģionu mākslai veltītus notikumus un veidojot sadarbību ar citu valstu mākslas institūcijām

Otrā un trešā pozīcija simtniekā kopš 2013. gada nav mainījusies. Arī šogad otrais sarakstā ir galerists Deivids Zvirners, bet trešais – Aivans Virts. Uz ceturto vietu no astotās šogad pakāpies Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA) direktors, mākslas vēsturnieks Glens Deivids Lovrijs, bet uz piekto pozīciju no vienpadsmitās - pēc „ArtReview” topa veidotāju domām, šogad mākslas pasaulē ietekmīgākā sieviete, māksliniece Marina Abramoviča.

Žurnāla „ArtReview” vērtējums mākslas aprindās tiek uzskatīts par vienu no būtiskajiem. Izdevums publicē 100 ietekmīgāko mākslas cilvēku sarakstu ik gadu žurnāla novembra numurā kopš 2002.gada.

Pilns "ArtReview" saraksts šeit!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti