Kultūras ziņas

Katlakalna baznīcai 220

Kultūras ziņas

Izcilības garīgās mūzikas festivālā

Māksla un tehnoloģijas "Eiropas kafejnīcā"

«Café Europa» aicina uz 3D nejaušību printēšanas laboratoriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jauno mediju kultūras centrs RIXC aicina līdz 31.augustam apmeklēt  3D nejaušību printēšanas laboratoriju "Café Europa" konteinerā, kas novietots Spīķeru radošajā kvartālā.

„Mani interesēja lietas, kas rada pašas sevi. Mākslinieks rada kādu procesu, tad šis process sāk radīt lietas, noņemot no mākslinieka atbildību,” stāsta mākslinieks Rihards Vītols.

To sauc par 3D printēšanu, ar kuru līdz augusta beigām varēs iepazīties “Café Europa” konteinerkafejnīcā. Šobrīd te darbojas trīs jaunie mākslinieki – Rihards Vītols, Peteris Riekstiņš, Mārtiņš Eņģelis, kas jaunākās tehnoloģijas pārvērš mākslā. Taču jaunākās tehnoloģijas nebūt nenozīmē, ka eksponāti uzrunā tikai jauniešus.

Mums atnāk sirmas kundzes, ar interesi nosēžas blakus jaunajiem māksliniekiem un klausās, kā notiek 3D printēšana. Protams, pamatā mēs orientējamies uz jauniešiem, īpaši no septembra gaidām skolēnu grupas,” norāda “Café Europa” kuratore Rasa Šmite.

Šis mākslas un zinātnes konteiners uz Rīgu ir atceļojis no Beļģijas, no nākamā gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Monsas. Drīz tādi atradīsies Lincā, Karlsrūē, Sarajevā, Pilzenē, Romā un citur Eiropā.

Mūsdienās cilvēku tikšanās vietas bieži ir saistītas ar jaunākajām tehnoloģijām. Un mēs vēlamies to apvienot ar Beļģijā tik populārajām kafejnīcām, lai radītu jaunu tikšanās un radošu ideju vietu,” skaidro “Café Europa – Mons 2015” projekta vadītājs Volfs Kūers.

Eiropas pilsētu saimē Rīga varēs lepoties gan ar saviem tehnomāksliniekiem, gan to, ka šeit savu manifestu piedzīvojis jauns mākslas virziens – lolfisms.

„Lolfisms nodarbojas ar prieka radīšanu mākslas darba radīšanas procesā. Lolfisms aizstāv to, ka mākslinieks var būt jebkurš cilvēks, ja uz to pareizi skatās, un tad mākslinieks ir daudzdarbis,” atklāj mākslinieks Mārtiņš Eņģelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti