Kultūras ziņas

Kristiana Brektes "Nāves smaka"

Kultūras ziņas

"Brutāls un dēls" Dailes teātrī

Izdots pirmais žurnāla Satori numurs

«Satori» publicē pirmo grāmatžurnālu «Plūdi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Literatūras un publicistikas platforma Satori.lv tagad savu publikāciju klāstu ir papildinājusi ar drukātu grāmatžurnālu. Tās ir 160 lapaspuses, kurās publicēti 18 Latvijas autoru prozas, dzejas un publicistikas darbi.

Līdz šim literatūras cienītājiem un intelektuāļiem Satori.lv publikācijas bija pieejamas internetā un atsevišķos maza formāta izdevumos. Tagad Satori.lv ir izdevuši arī grāmatžurnālu.

Žurnāls ir speciāli pasūtīts, Satori.lv autori speciāli vecinājuši rakstniekus žurnāla tapšanā iesaistīties, uzsver galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Pirmpublikācijas žurnālā ir arī topošajiem Mākslas akadēmijas grafiķiem, kuru darbi ilustrē atsevišķus autoru tekstus.

„Viņu uzdevums bija vienā ilustrācijā saspiest stāsta kodolu, atklāt stāsta sajūtu buķeti vienā zīmējumā, un to var iemācīties tikai tad, ja to dari sadarbībā ar autoru,” stāsta grafikas dizainere Rūta Briede.

Žurnālā netrūkst vizuālā materiāla, bet pamatā tā ir dzeja, proza un intervijas. Atšķirībā no ierastiem literatūras žurnāliem ''Satori'' izpaliks literatūras kritika. Kopumā žurnālā publicēti 18 autoru darbi. Bet numuru vieno nosaukums „Plūdi”.

„Mēs tos plūdus esam sapratuši pavisam plaši – cilvēku plūdi, bēgļu plūdi, migrantu plūdi, grēku plūdi, vārdu plūdi. Plūdi iedvesmojuši šī krājuma autorus,” uzsver Šlāpins.

Žurnāls būs pieejams grāmatu veikalos, un izdevēji cer, ka tā nākamais numurs varētu iznākt pēc gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti