Kultūras ziņas

Latviešu darbi Indijas mākslas biennālē

Kultūras ziņas

Opis aplaupa jaunekli Ģertrūdes ielas teātrī

"Prozas lasījumi 2016" uzvarētāji

Prozas lasījumu galveno balvu iegūst Daina Tabūna un Sergejs Timofejevs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tradicionālo prozas lasījumu galvenās balvas šogad ieguva prozaiķe Daina Tabūna un dzejnieks Sergejs Timofejevs.

11. decembrī noslēdzās 21. festivāls “Prozas lasījumi”. Tajā šogad piedalījās rakstnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Maltas un Slovēnijas. Festivāla gaitā autori lasījuši savus jaunākos darbus, notikuši vairāku grāmatu atvēršanas svētki.

Festivāla noslēguma vakarā seši dzejnieki no Latvijas lasīja savus speciāli festivālam rakstītos prozas darbus, un žūrija izraudzījās labāko.

“Literatūras un filozofijas interneta žurnāls “Punctum”, vēloties aktivizēt diskusiju par literāro žanru nošķīrumiem un arī meklējot jaunas tendences Latvijas literatūrā, izlēma to, ka “Prozas lasījumu” noslēgumā aicināt rakstīt prozu dzejniekus. Tie ir seši lieliski dzejnieki – Inga Gaile, Ingmāra Balode, Anna Auziņa, Inese Zandere, Krišjānis Zeļģis un Sergejs Timofejevs,” stāsta interneta žurnāla “Punctum” redaktore Laura Brokāne.

Autorus vērtēja nozares speciālisti un alternatīvā žūrija - studentes. Tika sadalītas veicināšanas balvas sadarbībā ar žurnālu “Domuzīme” un divas galvenās balvas.

Radošais atvaļinājums Splitā tika Dainai Tabūnai, bet radošu atvaļinājumu Visbijā ieguva Sergejs Timofejevs

“Prozas lasījumi” kopš 1995. gada notiek decembra sākumā. Tas ir ikgadējs festivāls, kura laikā dažādos pasākumos ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstājas dažādu paaudžu Latvijas rakstnieki un viesautori no citām Eiropas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti