«Neputns» izdod Ievas Rupenheites dzejas krājumu «nepāriet»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā "Neputns" iznāk Ievas Rupenheites dzejas krājums "nepāriet".

„nepāriet” ir Ievas Rupenheites trešais dzejoļu krājums. Tajā apkopoti dzejoļi, kas tapuši pēdējo septiņu gadu laikā. “Mani dzejas krājumi bijuši diezgan nesteidzīgi – septiņu gadu intervāli ir starp visiem trim izdotajiem,” secina dzejniece.

“Dzejas krājums “nepāriet” dod iespēju atkal sastapties ar ļoti sievišķīgo, smalko un reizē dzīves reālijām delikāti piesaistīto Ievas Rupenheites dzeju,” stāsta “Neputna” galvenā redaktore Laima Slava.

Krājumam īpašu noskaņu piešķir grafiķa Pauļa Liepas radītais vizuālais noformējums, kas veido interesantu saspēli ar Rupenheites dzeju.

“Esmu priecīga par Pauļa Liepas dzejas/mākslas izjūtu, par to, ka joprojām atnāk dzejoļi, tāpēc arī nosaukums – “nepāriet”. Protams, vienmēr vajag atstāt brīvu telpu arī nosaukumā,” - tā Ieva Rupenheite.

Ieva Rupenheite (1969) dzimusi un augusi Rīgā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju. Kopš 2002.gada strādā Ventspils muzejā un dzīvo Sārnatē. Pirmais  dzejoļu krājums “Vajadzīgo pasvītrot” (“Neputns”) iznāk 2001.gadā, savukārt par otro dzejas krājumu “Melnas krelles” (“Neputns”, 2007) Rupenheite tika nominēta Dzejas dienu un Literatūras gada balvai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti