Nacionālajā bibliotēkā notiks Reiņa Runča dzejas krājuma «Gaismas ķermenis» atvēršanas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 27.maijā plkst. 18 notiks Reiņa Runča trešā dzejoļu krājuma „Gaismas ķermenis” atvēršanas svētki. Krājums ir apjomā plašāks nekā iepriekšējie autora veikumi, tas lasāms arī angļu un vācu valodā.

Reinis Runcis stāsta, ka tieši dzejas radīšanas mirkļi viņā rada sajūtu, ka viņa dzīvei ir jēga. Jaunais krājums precīzi atspoguļojot viņa personību – tur atrodami gan mīloši, naivi un jūtīgi dzejoļi, gan humors un ironija.

"Šajā grāmatā es esmu redzams tāds, kāds esmu dabā, ikdienā - reizēm neciešams, reizēm varbūt patīkams, smieklīgs un vēl dažnedažādās niansēs," saka Reinis Runcis, atgādinot, ka viņa doma vienmēr bijusi rakstīt īsi, spēcīgi un patiesi, "absolūti nedomājot par to, vai tas būs skaisti vai atbaidoši, vai šarmanti.

Dzejnieks izlēmis tulkot dzejoļus gan angliski, gan vāciski tāpēc, ka vēlas uzrunāt cilvēkus, kuriem varētu būt interesantas un galvenais saprotamas tās lietas, par kurām viņš runā.

Reinis Runcis (1974) ir dzejnieks, kurš pēc traģiska negadījuma pirms divpadsmit gadiem ir ierobežots kustībā. Atgūstot spēju daļēji kustināt plaukstu, Reinis sāka pierakstīt savas domas, novērojumus, sajūtas, kā rezultāts ir dzejnieka trīs krājumi.

Dzejas krājumu “Gaismas ķermenis” izdod apgāds “Ameija” sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu “Viegli”. Līdz šim apgādā “Neputns” iznākušas divas dzejas grāmatas – 2011. gadā - "Healja", 2014. gadā – "elementi / 分身", par kuru Reinis Runcis nominēts apbalvojumam “Laiks Ziedonim 2014” kategorijā Dzīve literatūrā “Bize”. 

Trešā dzejas krājuma atvēršanas svētkos piedalīsies Jānis Šipkēvics, Eva Ikstena, Aivars Berķis un Normunda Naumaņa biedrības pārstāvji un draugi. Būs arī dzejas lasījumi un muzikāli pārsteigumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti