«Lauku Avīze» izdod detektīvromānu «Pēdējais lapzemietis»; Rīgā viesosies grāmatas autors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā detektīvromānu "Pēdējais lapzemietis" - franču rakstnieka Olivjē Trika pirmo detektīvromānu, kas saņēmis vairāk nekā 20 literatūras balvas, tostarp "Prix des Lecteurs de Quais du Polar" un "Le prix Mystère de la critique" balvas, kas tiek piešķirtas par sasniegumiem detektīvromāna žanrā. Grāmatas autors februārī viesosies Rīgā.

Trillera "Pēdējais lapzemietis" galvenie varoņi - divi īpašas Lapzemes policijas vienības virsnieki Nina un Klemets - izmeklē šamaņu bungu zādzību un ziemeļbriežu audzētāja slepkavību. Par vainīgajiem aizdomās tiek turēts gan kaimiņš - bagātais ziemeļbriežu audzētājs, kas slepenībā meklē senas zelta raktuves, gan cits pēc senču tradīcijām dzīvojošs ziemeļbriežu audzētājs. Bet varbūt vainīgais ir franču ģeologs, kurš arī meklē izrakteņus un kādreiz jau ir strādājis šajā reģionā? Kāda ir šo cilvēku motivācija, attiecības, iemesli, risinājums un senie noslēpumi?

Lai gan romāns uzrakstīts franču valodā, tā darbība norisinās Lapzemē, līdztekus romāna pamatlīnijai ieskicējot ne vien ziemeļiem raksturīgo dabas ainavu, bet arī savstarpējās attiecības starp lapzemiešiem un iebraucējiem un dažādus tradicionālās kultūras aspektus.

Olivjē Triks (Olivier Truc, 1964) ir franču rakstnieks, žurnālists un TV producents. Rakstniekam ir arī cieša saikne ar Latviju, jo viņš ir laikraksta “Le Monde” korespondents Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs. Publikācijās viņš pievēršas gan politikai un ekonomikai, gan tādām sociālām tēmām kā imigrācija un minoritātes - jautājumiem, kas mūsdienās aktuāli visā pasaulē. Pats Olivjē Triks jau kopš 1994. gada dzīvo Zviedrijā. Ar franču autoriem raksturīgo valodas un stila izjūtu Triks ir radījis autentisku ziemeļu trilleri, kurā atspoguļojas autora padziļinātās zināšanas Skandināvijas vēsturē un kultūrā. Līdz šim "Pēdējā lapzemieša" tulkošanas tiesības pārdotas 23 valstīm. Pārdotas arī filmēšanas tiesības.

Latvijas Grāmatu izstādes laikā no 24. līdz 26. februārim Olivjē Triks viesosies Latvijā un 26. februārī plkst. 12 izstādes centrālajā stendā piedalīsies diskusijā "Noziegumam pa pēdām". Tajā par mūsdienu detektīvromānu un kriminālžurnālistiku diskutēs kriminālromānu autori un žurnālisti - Olivjē Triks, Monika Zīle un Dace Judina. Sarunu vadīs "Latvijas Avīzes" kriminālziņu žurnālists Artis Drēziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti