Kultūras rondo

"Bleķa ainavas" galerijā "Istaba"

Kultūras rondo

Vizma Belševica atmiņās un šodienas norisēs

Tallinā jau trešo dienu notiek literatūras festivāls „HeadRead”

Latvijas dzejnieki piedalās Tallinas «HeadRead» festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, tekstu grupa “Orbīta” un tulkotāja Maima Grīnberga 26.maijā uzstājas prestižajā Tallinas literatūras festivālā “HeadRead”, kurā viesojušies tādi pasaulslaveni rakstnieki kā Boriss Akuņins, Toms Stopards un Mārgreta Atvuda, lsm.lv pavēstīja platformas "Latvian Literature" pārstāve Dace Bargā.

Igaunijas literatūras festivālā “HeadRead”, kurā šogad piedalās viens no pazīstamākajiem igauņu rakstniekiem Andruss Kivirehs, somu rakstniece Sofija Oksanena un pat Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess, uzstāsies arī latviešu dzejnieks Kārlis Vērdiņš, tekstu grupa “Orbīta” un tulkotāja Maima Grīnberga.

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kurš šogad par dzejas krājumu “Pieaugušie” saņēma Latvijas Literatūras gada balvu, 26. maijā uzstāsies ar literāru lasījumu Igaunijas Rakstnieku savienībā. Kopā ar viņu lasījumos piedalīsies arī Botsvānas dzejniece TJ Dema, šveiciešu rakstnieks Žaks Tornejs un somu dzejniece Heli Lāksonena, kuras krājums “Kad gos smej” (apgāds „Mansards”, 2012) Guntara Godiņa atdzejojumā izdots arī latviešu valodā.

Savukārt tekstu grupa “Orbīta”, ko festivālā pārstāvēs Semjons Haņins, Sergejs Timofejevs, Arturs Punte un Vladimirs Svetlovs, ar multimediālu dzejas performanci 26.maijā uzstāsies Igaunijas Krievu teātrī, kā arī ar īpašu dzejas diskotēku Tallinas krogā “Must puudel”. Pasākumu ietvaros tiks prezentēts arī pavasarī Igaunijā iznākušais “Orbītas” dzejas krājums.

Tulkotāja Maima Grīnberga festivālā piedalās drāmas tulkošanas darbnīcā un diskusijā par igauņu mūsdienu rakstnieku vietu pasaules literatūras kontekstā.

Festivāls “HeadRead” norisinās dažādās vietās Tallinā no 24. līdz 29.maijam.

Festivālu 2009.gadā radīja divi entuziastiski noskaņoti igauņi – Krista Kaera un Jans Kauss –, kuri ticēja, ka arī literatūrai ir vieta uz skatuves, turklāt visdažādākajās izpausmes formās. Pa šiem gadiem festivālu, kas norisinās dažādās vietās Tallinā, jau apmeklējušas tādas pasaules literatūras zvaigznes kā čehu izcelsmes britu dramaturgs Toms Stopards, krievu vēsturisko detektīvromānu autors Boriss Akuņins un kanādiešu rakstniece Mārgreta Atvuda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti