Latviešu Literatūras balvas laureāti - Ābele, Gaile, Meiere, Rudzīte un Bērziņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) piecās nominācijās - šogad par laureātiem atzīti Uldis Bērziņš, Inga Ābele, Inga Gaile, Dace Meiere un Katrīna Rudzīte.

24.aprīļa vakarā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā norisinājās LALIGABA pasniegšanas pasākums, kurā bez piecu laureātu sumināšanas tika godināts arī mūža balvas ieguvējs - dzejnieks Leons Briedis par izcilu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā - dzejā un atdzejā, kā arī par nozīmīgo devumu intelektuālās domas attīstībā Latvijā.

Kategorijā "Labākais dzejas darbs" balvu saņēma Uldis Bērziņš par grāmatu "Izšūpojušies. Bibliotēka ostmalā", ko izdevis "Neputns".

Nominācijā "Labākais prozas darbs" laurus plūca Inga Ābele par grāmatu "Klūgu mūks", ko izdevusi "Dienas grāmata".

Par labāko oriģinālliteratūras darbu bērniem atzīta Ingas Gailes grāmata "Vai otrā grupa mani dzird?", ko izdevis "Liels un mazs".

Kategorijā "Labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā" balvu saņēma Dace Meiere par Kurcio Malaparte darba "Nolādētie toskānieši" tulkojumu, ko izdevis "Neputns".

Nominācijā "Spilgtākā debija literatūrā" balvu saņēma Katrīna Rudzīte par darbu "Saulesizplūdums", ko izdevis "Literatūras kombains".

Speciālbalva par ieguldījumu literatūrzinātnē tika pasniegta Evai Eglājai-Kristsonei par pētījumu "Dzelzsgriezēji. Latvijas un Rietumu trimdas rakstnieku kontakti", ko izdevis Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts un kas veltīts latviešu literātu kontaktiem abpus dzelzs priekškara 20.gadsimta politisko kolīziju kontekstā.

Skatītāju balsojumā par uzvarētāju kļuva Inga Ābele ar grāmatu "Klūgu mūks".

Kā vēstīts, balvas ieguvēji katrā nominācijā saņēma naudas balvu, kā arī balvas simbolisko veidolu - LALIGABA lampu.

Šogad ceremonijas vadmotīvs bija notikušās un nenotikušās revolūcijas Latvijā, dodot iespēju godināt rakstniekus kā šo revolūciju hronistus un aicinot Latvijas rakstniekus un lasītājus vienoties kopīgā sauklī "Par brīvību, brālību, literatūru!".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti