Latviešu valodā izdots Džefa Daiera romāns «Džefs Venēcijā, nāve Varanasi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā "Zvaigzne ABC" Māras Poļakovas tulkojumā iznācis Džefa Daiera romāns "Džefs Venēcijā, nāve Varanasi", ko uzskata par šā gada obligāto lasāmvielu reklāmas speciālistiem, žurnālistiem, literātiem un tiem, kuriem patīk skandaloza literatūra.

Britu rakstnieks Džefs Daiers ir četru romānu un vairāku citu grāmatu autors. Viņa populārākais darbs "Džefs Venēcijā, nāve Varanasi" 2009.gadā saņēmis prestižo Vudhausa balvu par labāko komisko romānu.

Džefa Daiera romānā "Džefs Venēcijā, nāve Varanasi" netrūkst nedz ironijas un asprātības, nedz smalkuma, nedz nostalģijas un reālisma. Romānā autors atļaujas pasmieties par plakanajiem sapnīšiem, kādiem seko lielākā daļa cilvēces. Viņš pasmejas arī par dzīves nogurušajiem, kuri mūža otrajā pusē pēkšņi metas garīguma galējībās.

Romāna pirmajā daļā paguris četrdesmitgadnieks žurnālists tiek sūtīts uz kārtējo Venēcijas biennāli, mūsdienu mākslas Meku. Džefs ir gatavs braucējs, kāpēc gan ne - nedaudz šis tas jāparaksta, bet var dzīvot labā viesnīcā, apmeklēt dažādas ballītes un, ja paveiksies, arī sastapt kādu žilbinoši skaistu sievieti vētrainām attiecībām. Džefs saņem visu, ko šoreiz no dzīves prasījis, pat vēl vairāk - Venēcijā viņu piemeklē mīlestība.

Nākamajā komandējumā Džefa ceļš ved uz Varanasi Indijā - pilsētu, kas ir nogurdinošā dzīves ceļa galamērķis ikvienam kaut cik turīgam hinduistam. Daudzajos gātos svētās upes Gangas krastos, dūmodami pret debesīm kuras ugunskuri, kuros sadeg nīcīgā miesa, atbrīvojot dvēseli nirvānai. Svēts ir ceļš, ko mīda govju, pērtiķu, svētceļnieku, tūristu un tagad arī Džefa ciniskās rietumnieka pēdas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti