Klajā nākusi grāmata bērniem «Tā stunda ir situsi, Risto Reperi!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā "Zvaigzne ABC" iznākusi Sinikas Nopolas un Tīnas Nopolas grāmata bērniem "Tā stunda ir situsi, Risto Reperi!".

Risto Reperis ir puisēns, kurš dzīvo kopā ar savu tanti Rimtu, jo tēva viņam vairs nav, bet mamma mācās citā valstī. Tante Rimta ir jocīga būtne, Risto priekam viņa ir gatava uz daudzām ēverģēlībām un pat pārģērbšanās spēlēm. Savukārt Risto vairāk par visu patīk spēlēt bungas un dziedāt dažādās valodās.

Grāmatu krāšņo somu mākslinieku Sami Toivonena un Aino Havukainenas ilustrācijas.

Māsas Sinika un Tīna Nopolas ir ļoti slavenas somu rakstnieces, viņas saņēmušas daudzas literāras balvas un pagodinājumus, sarakstījušas vairāk nekā 40 grāmatas bērniem. Latviešu valodā iznākušas arī Tīnas Nopolas grāmatas "Sīri un trīs Otto" un "Sīri un Laime no augšstāva".

Grāmatu sērija par Risto Reperi ir pati populārākā Somijā jau kopš 1997.gada, kad iznāca pirmā grāmata. Risto un viņa neveiklā, bet mīļā tante patīk gan bērniem, gan viņu vecākiem. Grāmatu popularitāte arvien pieaug - stāsts par Risto pārtop arī filmās un multenēs, lugās un mūziklos. Šā gada februārī notika pirmizrāde jau ceturtajai pilnmetrāžas filmai par Risto un viņa tantes Rimtas piedzīvojumiem, un pamazām šos tēlus iepazīst arī pārējā pasaule - grāmatas iznākušas jau 17 pasaules valstīs, tai skaitā tādās tālās zemēs kā Brazīlija un Japāna, Ķīna un arābu valstis, kā arī tepat kaimiņos Igaunijā, Polijā un Lietuvā.

Grāmatu no somu valodas tulkojusi Ingrīda Peldekse.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti