Klajā nācis Margaritas Grietēnas romāns «Polonēze ar prezidentu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā "Zvaigzne ABC" klajā nācis latviešu rakstnieces Margaritas Grietēnas romāns "Polonēze ar prezidentu", kas vienlaikus ir detektīvs un ironeska par mūsdienu Latvijas politisko kaislību seklajām dzelmēm.
 

"Polonēze ar prezidentu" daļai lasītāju jau pazīstama, jo tā ir Margaritas Grietēnas pirms dažiem gadiem izdotā romāna "Šinšilla"  pārstrādāta un papildināta versija.

Romānā viena no intrigām koncentrējas ap Valsts prezidenta vēlēšanām. Valstī valda politiski saspringta atmosfēra. Abas valdošās partijas "Tik uz priekšu!" (TUP) un "Nevis slinkojot un pūstot" (NSUP) cenšas piedāvāt savus kandidātus. Konkurence ir liela, taču kaut kur klusu nogaida kāds "melnais zirdziņš", kas parādīsies pēdējā brīdī.

Vienlaikus kādā birojā notiek kas negaidīts un neizskaidrojams. Grāmatvedis Kārlis Karlsons savā portfelī atrod nezināmas izcelsmes naudu - veselu pusmiljonu eiro. Kas tā par naudu, no kurienes uzradusies un kādā nolūkā ielikta grāmatveža portfelī? Apjucis un nobijies Kārlis ar sievu dodas uz Šarm el Šeihu mierīgā garā pārdomāt turpmākos plānus. Taču abi nezina, ka viņiem pa pēdām seko vēl kāds pāris.

Pa to laiku TUP partijas spices vīri dodas uz ezeru šaut pīles. Ezera krastā dzīvo puisis - pa pusei latvietis, pa pusei kazahs, kura iesauka ir Šinšilla. Arī viņš dzird šāvienus, un viņa prātā nobriest kāds plāns.

Romāna intriga uzņem arvien straujākus apgriezienus, un autore lasītāju tur neziņā par katru nākamo sižeta pavērsienu.

Zem latviešu teātra un kinoaktieru dzīvesstāstu iemūžinātājas Ingas Jērumas un detektīvromānu autores Margaritas Grietēnas vārda patiesībā slēpjas viena un tā pati rakstniece. Tomēr autorei patīk saglabāt nelielu intrigu un parakstīt savus darbus ar dažādiem vārdiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti