Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Guntaru Raču

Grāmata "Izredzēts" – dziedātājs Viktors Lapčenoks dzīvē un dziesmās

«Izredzēts» - grāmata par Viktora Lapčenoka dzīvi dziesmās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

6. februārī ceļu pie lasītājiem uzsāk grāmata, kurā atklāti leģendārā latviešu dziedātāja Viktora Lapčenoka personīgie stāsti par mūziķa karjeras aizkulisēm un pārdomām. Sandra Landorfa grāmatā “Izredzēts” dokumentējusi viņa dzīvi un dziesmas. 

„... lielāko dzīves daļu un vēl joprojām esmu darījis to, kam Dievs mani radījis. Ir sava publika, kas mani mīlēs vienmēr, un es viņiem dziedāšu no visas sirds un dvēseles,” grāmatā „Izredzēts” atklāj dziedātājs Viktors Lapčenoks. Grāmata “Izredzēts” ir stāsts par strādnieku puiku, kurš no Teikas ielām kāpj uz spožākajām skatuvēm Latvijā.

“Tas nav viegli,” savu dzīvi mūzikā vērtē dziedātājs, “visiem liekas, ka, kad iziet uz skatuves, viss ir “prīmā”. Visiem patīk, ko nodzied, kā nodzied, bet tas nav viegli.” Dziedātājs stāsta, ka nekad neizpilda dziesmas, pirms nav iedziļinājies tās tekstā, noklausījies pavadījumu.  

Grāmatas autore Landorfa par Lapčenoku rakstījusi, saturiski atsperoties no viņa zelta laiku dziesmu tekstiem. Arī viņam pašam dziesmu teksti ir pamats skatuves tēlam.

“Grāmatā ir arī tāds reveranss vienam svarīgam cilvēkam Viktora dzīvē, kuru viņš nekad nav saticis, proti, Tomam Džonsam,” atzīmē Landorfa. Viņa atklāj, ka šis dziedātājs ir Lapčenoka elks no jaunības laikiem. Tieši Džonsa dziesmu viņš ir izpildījis Raimondam Paulam savā pirmajā noklausīšanās reizē.

Autore atklāj, ka Lapčenoks ir komunikabls, atvērts, bet līdz dvēseles dzīlēm gan jāaizrokas. “Viktors nāk no ticīgas katoļu ģimenes.Tā ir nianse, bet ļoti svarīga,” stāsta grāmatas autore. Viņasprāt, dziedātājs, pārdomājot savu dzīvi, analizē, kā šis fakts ietekmējis viņa lēmumus pagātnē un atšķīris viņa dzīvi citu līdzgaitnieku acīs.

16. janvārī dziedātājs atzīmēja 70 gadu jubileju.

Grāmatu izdod izdevniecība “Upe tuviem un tāliem”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti