Iznācis trešais Arta Ostupa dzejas krājums «Žesti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Izdevniecība “Neputns” izdevusi Arta Ostupa treši dzejoļu krājumu “Žesti”. Krājuma redaktors ir Kārlis Vērdiņš, savukārt dizainu veidojis mākslinieks Armands Zelčs.

“Rakstot šo grāmatu, man bija svarīgi izvairīties no lieka lirisma un metafiziskām abstrakcijām un palikt taustāmās realitātes robežās. Skatiena sagūstītā ainava šeit kalpo par aptumšotu spoguli dažādām cilvēciskām emocijām. Savukārt vēstures fragmentu ievietošana jaunos kopsakaros ļauj iedziļināties situācijās, kas pārsniedz vienkāršu patības atkailināšanu,” krājumu raksturo Artis Ostups.

Savukārt redaktors Kārlis Vērdiņš norāda: “Krājumā neparasti spēcīgos, koncentrētos dzejprozas tekstos pētīti žesti. Cilvēku komunikācija, attiecības, sadzīves detaļas un vēsture kalpo par bagātīgu uzvedības modeļu arsenālu, kur Ostups izvēlas zīmīgākos, ko pārvērst valodas žestos un likt pārdzīvot un sajust arī lasītājam.”

Artis Ostups (1988) ir viens no spilgtākajiem dzejniekiem Latvijas literatūras ainā. Ostupa debijas krājums “Biedrs Sniegs” (2010) tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai kategorijā “Labākā debija” un 2011. gadā saņēma speciālbalvu Ojāra Vācieša prēmijas konkursā. Arī otrais krājums “Fotogrāfija un šķēres” (2013) tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai kategorijā “Labākais dzejas krājums”. 2014. gadā Ostups ieguva pirmo vietu žurnāla “Latvju Teksti” poēmu konkursā. Ostupa dzeja tulkota angļu, krievu, lietuviešu, slovēņu un vācu valodā.

Kopš 2014. gada Artis Ostups ir literatūras un filozofijas interneta žurnāla “Punctum” galvenais redaktors, kā arī projektu kurators Rakstniecības un mūzikas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti