Latviski iznācis Džona Grišama «Reketieris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Apgāda Zvaigzne ABC" tikko iznācis Džona Grišama romāns “Reketieris”. No angļu valodas to tulkojis Armīns Voitkāns.

Federālajā cietumā jau labu laiciņu sēž advokāts, precīzāk, izbijis advokāts. Tālu ārpus cietuma mūriem nezināms slepkava nonāvē federālo tiesnesi un viņa sekretāri. Slepkavība jāatklāj par katru cenu, tas ir valsts prestiža jautājums, taču likumsargi atduras kā pret sienu: noziedznieks nav atstājis nekādas pēdas. Un šajā brīdī nevienam nezināmais cietumnieks aicina FIB aģentus uz sadarbību, apgalvojot, ka viņš zina, kas noslepkavoja tiesnesi. Apmaiņā pret informāciju viņš vēlas pavisam nedaudz... brīvību, jaunu vārdu un jaunu dzīvi. Šāds darījums nebūtu nekas neparasts, ja vien FIB spētu atrast kaut mazāko pavedienu, kas liecinātu, ka ieslodzītajam ir taisnība. Sākas spēle, kurā nekas nav tā, kā šķiet, bet viss notiek godīgi.

Romāna "Reketieris" pirmizdevums dienas gaismu ieraudzīja 2012.gada oktobrī, tūlīt pēc iznākšanas iekarojot "The New York Times" pārdotāko grāmatu topa virsotni uz trijām nedēļām. "Reketieris" nedēļu gozējās arī "USA Today" bestseleru topa virsotnē, kļūstot par 18. Grišama darbu, kuram izdevies iekļūt šajā sarakstā. Savukārt 2013. gada februārī "The Hollywood Reporter" ziņoja par "Fox 2000" un "New Regency" vienošanos veidot filmu pēc romāna motīviem.

Latviešu valodā izdotas nu jau padsmit Džona Grišama grāmatas, tostarp romāns “Advokāti”, “Firma”, “Pelikānu lieta” un “Likumu pasaules valdnieks”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti