Ievai Samauskai un Aleksejam Naumovam pasniegta Pastariņa prēmija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rojas Kultūras centrā 26. maijā rakstniecei Ievai Samauskai un māksliniekam Aleksejam Naumovam pasniegta bērnu literatūras balva „Pastariņa prēmija”.

Ieva Samauska izpelnījusies prēmiju par grāmatām "Kad kaķēnu sauc par pelīti", "Oliņš Boliņš sēž uz soliņa", "Ķiķināšanas gadalaiks" un "Kā Mirabella Mia reiz kāpostiņus rija". Savukārt balva par skaistākajām ilustrācijām piešķirta māksliniekam Aleksejam Naumovam par vizuālo noformējumu Jura Zvirgzdiņa grāmatai "AHOI! Plūdi Daugavā".

Pastariņa prēmijai tika izvirzītas grāmatas, kas izdotas pēdējo divu gadu laikā, un kopskaitā to bija vairāk nekā četrdesmit. Par to, kuri šogad kļūs prēmijas laureāti, lemt varēja galvenokārt Rojas novada iedzīvotāji - gan lieli, gan mazi.

Vērtēšanas procesā tika iesaistīta arī pieaugušo žūrija. Rojas žūriju pārstāvēja Rojas vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Mārīte Maurmane, vecāku žūrijas eksperte Laila Olekte un Rojas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas vadītāja Iluta Graudiņa, savukārt Rīgas žūrijā prēmijas kandidātus vērtēja Rakstnieku savienības pārstāvis, rakstnieks Valdis Rūmnieks, Latvijas Nacionālas bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova un māksliniece Anita Paegle.

Pastariņa prēmija iedibināta pirms 33 gadiem, bijušā z/k "Banga" laikā, pateicoties dzejnieka Imanta Ziedoņa ierosmei un toreizējā kolhoza priekšsēdētāja Miķeļa Lismenta atsaucībai. Prēmija tiek pasniegta reizi divos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti