Kultūras ziņas

Valkā svin Jāņa Cimzes 200. jubileju

Kultūras ziņas

Zināmi Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālisti

Tapis romāns par ierēdņu dzīvi

Gundars Ignats uzrakstījis romānu par ierēdņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunais rakstnieks Gundars Ignats laidis klajā savu pirmo romānu „Pārbaudes laiks", kurā apraksta sadzīvi kādā valsts iestādē, smalki parādot dienas brīžiem nomācošo un bezjēdzīgo monotonumu, kā arī cilvēcisko attiecību tipiskumu.

Kopā ar mūziķi Miku Frišfeldu rakstnieks nākamnedēļ viesosies Valmierā, Limbažos un citās Latvijas pilsētās, kur lasītos romāna fragmentus papildinās muzikāls ģitāras un balss komentārs.

Romāna galvenais varonis Ingars, kurš nedroši uzsāk savas darba gaitas kādā mūsu valsts ministrijā, autora vārdiem tikai daļēji ir paša Gundara prototips, kaut gan līdzības starp abiem ir visai tiešas.

Tas viss sākās pirms desmit gadiem, kad atbraucu uz Rīgu no laukiem un tiešām arī sāku patiešām strādāt ministrijā. Un tā sajūta, tas pirmais šoks bija tāds, kā arī grāmatā aprakstīts, ka tā visa formālā un hierarhiskā pasaule, kas tādam jaunam cilvēkam bija pārsteidzoša un pārsteidzoši atsvešināta. Un tajā brīdī es jau biju sācis rakstīt un man šķita – jā, par to ir jāuzraksta," stāsta Gundars Ignats.

„Tad, kad mēs likām kopā to programmu, arī tā interesanti saslēdzās – tie viņa stāsta fragmenti ar manām dziesmiņām, kas it kā nebija lasītas speciāli ar domu, lai kaut kā tā sadraudzētos, bet diezgan ātri viņa lasījumi atrada tās īstās dziesmas," turpina mūziķis Mikus Frišfelds.

Ignata pirmā grāmata, stāstu krājums "Bez jakas", iznāca 2009.gadā. Romāns "Pārbaudes laiks" ir Gundara Ignata otrā grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti