15.reizi notiks Nacionālās bibliotēkas «Lielie lasīšanas svētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

15.reizi notiks Nacionālās bibliotēkas „Lielie lasīšanas svētki”. Pulksten 12 bibliotēkas Ziedoņa zālē pulcēsies 800 cītīgāko lasītāju žūrija no visas Latvijas. 

Lasīšanas maratonā, kas norisinājās pagājušajā gadā, piedalījušies gandrīz 20 000 cilvēku un vairāk nekā 700 bibliotēkas.

Sestdien, 11.martā, svinīgā ceremonijā tāpat apbalvos labākos grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un arī izdevējus.

Bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova stāsta, ka Lielie lasīšanas svētki ir noslēguma pasākums Nacionālās bibliotēkas vadītai un 712 bibliotēkās realizētai lasīšanas veicināšanas programmai, ko sauc „Bērnu un jauniešu žūrija”.

Silvija Tretjakova: Par “Lielajiem lasīšanas svētkiem”
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

“Šogad, īstenībā tas ir noslēgums pagājušā gada lasīšanas maratonam, ir piedalījušies aptuveni 20 000 bērnu un jauniešu, un arī vecāku. Un tur pavisam ierodas 800 delegāti, tā mēs viņus saucam, no žūrijas bibliotēkām. No visas Latvijas, no Krāslavas, no Liepājas un patiešām no tāliem reģioniem, un arī no Rīgas un Pierīgas. Priecīgā ziņa ir tāda, ka ir ļoti daudz arī latviešu autoru, kas ir godalgoto vidū, bet ir arī ļoti daudz labu tulkojumu, ko mūsu žūrija ir novērtējusi,” atklāja Tretjakova.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti