Kultūras ziņas

"Mērijas ceļojums" uz pirmizrādi

Kultūras ziņas

Dzintaram Jurgelaitim – 50

Pasniegtas Rīgas Domes Gada balvas kultūrā

Rīgas dome pasniedz «Balto zvirbuli» deviņiem kultūras darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot galvaspilsētas pašvaldības kultūras darbinieku veikumu, 3.aprīlī tika pasniegtas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balva kultūrā “Baltais zvirbulis”. Mākslinieka Aigara Bikšes veidoto Balto zvirbuli vakar saņēma deviņi laureāti.

Nominācijā „Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” šogad balvu saņēma Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” Tautas lietišķās mākslas studijas „Draudzība” mākslinieciskā vadītāja Irisa Blumate par ilggadēju un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu tekstilmākslas un tautas lietišķās mākslas popularizēšanā un kultūras mantojuma saglabāšanā.

Balvu nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras iestādes darbinieks” ieguva Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja „Rīgas Jūgendstila centrs” direktore Agrita Tipāne par iniciatīvu un nozīmīgu ieguldījumu muzeja „Rīgas Jūgendstila centrs” digitālās ekspozīcijas izveidē un Rīgas jūgendstila kultūras mantojuma popularizēšanā starptautiskā apritē.

„Baltais zvirbulis” nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks” piešķirts Rīgas Centrālās bibliotēkas Komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītājai Inetai Kaļķei par profesionālu darbu Rīgas Centrālās bibliotēkas krājuma uzskaites kvalitātes nodrošināšanā un atspoguļojumu elektroniskajā katalogā.

Savukārt nominācijā „Amatiermākslas kolektīva vadītājs” balvas saņeēma trīs kultūras darbinieki. Ar „Baltā zvirbuļa” iegūšanu tika sveikts Latvijas Universitātes Studentu teātra mākslinieciskais vadītājs Visvaldis Klintsons par ilglaicīgu un radošu darbu režijā, V. Šekspīra „Antigone” iestudējumu, atzīmējot teātra 70 gadu radošā darba jubileju.

Šajā nominācijā balvu saņēma Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” Tautas lietišķās mākslas studijas „Rota” mākslinieciskā vadītāja Aija Krūmiņa par spilgtu un pārliecinošu Tautas lietišķās mākslas studijas „Rota” izstādes „Latvietes pūrs” īstenošanu, atzīmējot studijas 50 gadu radošā darba jubileju.

Par veiksmīgu izglītojošā koncertuzveduma „Karodziņu nesti, zobentiņu celti” īstenošanu Latvijas skolu jauniešiem un tradicionālās kultūras mantojuma popularizēšanu balva tika piešķirta arī Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” folkloras un seno cīņu kopas „Vilkači” vadītājam Edgaram Zilbertam.

"Mēs esam gatavi Latvijas simtgadei! Mēs esam gatavi nākošajiem Dziesmu svētkiem, mēs esam radoši! Mēs esam visvisādi, bet mēs esam gatavi tam visam!" uzsver tautas mākslas studijas “Draudzība” vadītāja Irisa Blumate.

“Baltā zvirbuļa” balvas tiek pasniegtas no 2004. gada un līdz šim tās jau ir saņēmuši 184 ar kultūras jomu Rīgā saistīti cilvēki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti