Koncertzāle «Cēsis» svin pavasari ar Antoņenko koncertu un Avotiņas personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sestdien, 8. aprīlī, koncertzālē “Cēsis” ienāks pavasaris gan mūzikā, gan mākslā – vienā vakarā izskanēs pasaulslavenā latviešu tenora Aleksandra Antoņenko solokoncerts un tiks atklāta košās mākslinieces Ilzes Avotiņas personālizstāde “Pavasara pastorāle”.

"Insignia" mākslas galerijā koncertzālē “Cēsis” plkst. 17.30 tiks atklāta Ilzes Avotiņas personālizstāde “Pavasara pastorāle”, kurā iekļauti gan pēdējās desmitgadēs tapuši darbi, gan jaunas, citur vēl neizstādītas gleznas.

“Tā, kā glezno Ilze, manuprāt, neglezno neviens nekur pasaulē: emocionāli jūtīgā un neordināri spilgtā glezniecība pārsteidz un fascinē, arvien radot jaunas tēmas, krāsu salikumus un kompozīciju ritmus. Viņa glezno sapni, savas vīzijas, kur ikdienas realitāte mijas ar iedomām: mākslas vēstures replikas un ceļojumu piezīme, teiksmas, pasakas un Vidzemes lauku pirmatnīgā daile ar mežu ezeru dzidrumu - visu tik dzīvu un smaržīgu, ka tas spēj aizraut pat visracionālākos prātus,” mākslinieci un ekspozīciju raksturo izstādes kuratore Inese Baranovska.

Izstāde koncertzālē “Cēsis” būs apskatāma līdz 20.maijam.

Vakara turpinājumā klausītājus gaida iespēja dzirdēt vienu no pazīstamākajiem latviešu tenoriem Aleksandru Antoņenko. Viņa balss pēdējos desmit gados skanējusi uz pasaules ievērojamāko operteātru un koncertzāļu skatuvēm. Kopā ar pianistu Danielu Pavļutu veidotajā programmā skanēs latviešu klasiķu un Riharda Štrausa vokālie darbi.

Mīlas saviļņojums, serenāde, dabas apcere, reliģiski filozofiski motīvi, subjektīvā jūtu pasaule – tas viss skanēs Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Emīla Dārziņa, Jāņa Mediņa un Jāņa Kalniņa mūzikā. Līdzās latviešiem dzirdēsim arī trīs Riharda Štrausa dziesmas – krāšņais vācietis un ģeniālais instrumentācijas meistars arī attiecībā pret balsi bijis visnotaļ dāsns un veltījis tai skaistuma pielietus opusus.

Pirms koncerta, plkst. 18, interesenti aicināti uz “Pirmskoncerta sarunu”, ko vadīs Latvijas Radio “Klasika” ētera personība Liene Jakovļeva. Šoreiz saruna gan par mūziku, gan mākslu, kas apskatāma mūzikai veltītā namā. Lienes Jakovļevas sarunu biedri būs tenora Aleksandra Antoņenko šī vakara skatuves partneris pianists Daniels Pavļuts un māksliniece Ilze Avotiņa, kuras darbi turpmākos mēnešus rotās koncertzāles nama sienas.

Ieeja pasākumā “Pirmskoncerta saruna” bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti