Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Arnoldu Linīti

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Šodien izsludina pieteikšanos apbalvojumam "Laiks Ziedonim"

Zvaigznes dienā sākusies pieteikšanās apbalvojumam «Laiks Ziedonim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

6.janvāri, Zvaigznes dienu, dzejnieks Imants Ziedonis daudzus gadus  godāja kā labas enerģijas atmirdzēšanas dienu. Labā enerģija un cilvēku radošums atmirdz arī  fonda „Viegli”  apbalvojumā „Laiks Ziedonim” –  no piektdienas, 6.janvāra, ikviens var pieteikt  cilvēkus, kuriem piemīt  Ziedoņa  daudzinātās vērtības - izcilība, degsme, savpatība, stāja, veiksme.

„Cilvēki, kuri saņem apbalvojumu „Laiks Ziedonim”, nevis aizplūst kaut kur tālēs zilajās, bet viņi iekļaujas mūsu komandā un mēs turpinām strādāt,” pārliecināts ir Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” pārstāvis Jānis Holšteins-Upmanis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

„Cilvēki vienmēr zvana un raksta pēc ceremonijas un saka tā: „Pirmkārt, mums ir jautājums. Kur jūs šādus cilvēkus atradāt?” Es saku, ka šie cilvēki dzīvo Latvijā, mums blakus. Otrkārt, viņi saka, ka arī gribētu kaut ko labu, izcilu savai zemei izdarīt,” skaidro Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” pārstāve Žaneta Jaunzeme-Grende.

Apbalvojums „Laiks Ziedonim” šogad tiks pasniegts jau ceturto reizi un Imanta ziedoņa fonda „Viegli” no  6.janvāra līdz 24.februārim aicina pieteikt pretendentus piecās nominācijās

  • Zinātnē „Taureņu uzbrukums”
  • Novadpētniecībā „Kedas”
  • Tautsaimniecībā „Zemi es mācos”
  • nominācijā Bērni un jaunieši “Rabarbers”
  • nominācijā Dzīve literatūrā “Bize”

„Šogad mēs meklēsim bibliotekāru, kurš dod vērtīgu lasāmvielu, kurš iesaka vērtīgas grāmatas lasītājiem.

Vai, piemēram, šogad „Kedās” mēs meklēsim ārzemēs dzīvojošus latviešus, kuri kopj latvietību. Arī tautsaimniecībā šogad vēlamies meklēt cilvēkus, kuri ir atgriezušies un uzsākuši biznesu,” skaidro Jaunzeme-Grende.

Pagājušo gadu laureātu radošums nekur nepazūd. Viņi ar lekcijām iesaistās fonda „Viegli” darbā, arī vērtē nākamos balvas pretendentus.

„Vienā brīdī tu pēkšņi ieraugi starpību starp formāli izpildītiem parametriem un starp mazo bitīti, kas čakli dūc blakus, kas dara mazāk, bet daudz iespaidīgākas lietas,” uzsver Holšteins-Upmanis.

Apbalvojuma nolikums atrodams fonda mājas lapā.

„Imantam vienmēr runas ir bijušas par to, ka ir „tik un tā” spēks, ka neskatoties uz to, ka cilvēki ir vairāk tendēti runāt par slikto, bet Imantaprāt, 2/3 no laika jāvelta pozitīvajam, spēkam un radīšanai, bet 1/3 no laika jānododas kritikai,” norāda Jaunzeme-Grende.

Laureāti tiks paziņoti cildināšanas ceremonijā 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti