Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Dombrovski

Rīta Panorāma

Tautas panorāma. Skrunda

Intervija ar Inesi Zagorsku

Zagorska: Gribētu, lai blakus Elbas filharmonijai skan Cēsu koncertzāles vārds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šogad aprit trīs gadi, kopš Cēsīs atvērta Vidzemes koncertzāle „Cēsis”. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma" norāda Vidzemes koncertzāles “Cēsis” programmu direktore Inese Zagorska, nākamais solis koncertzāles attīstībā varētu būtu ieiešana Eiropas apritē.

„Mēs nevaram aptvert, kā mēs jūtamies, jo tas laiks ir pagājis tik dinamiski, tik strauji, tik notikumiem bagāts. Es varu teikt, ka šajos īsajos trijos gados ir izdarīts ļoti liels darbs," saka Vidzemes koncertzāles “Cēsis” programmu direktore Inese Zagorska.

Zagorska domā, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs zina, kas ir Cēsu koncertzāle, bet ļoti daudzi simti ir bijuši Cēsu koncertzālē.

„Mēs šajos trijos gados esam spējuši izveidot savu Cēsu koncertzāles auditoriju, publiku. To mēs tagad, pēc trijiem gadiem, ļoti labi redzam un jūtam,” uzsver koncertzāles programmu direktore.

„Domāju, ka Cēsu koncertzāle ir ielikusi savu vārdu – skaistu vārdu Latvijas kultūras kartē, un patiesībā mēs esam ļoti apmierināti, kā notiek darbs un kā skan Cēsu koncertzāles vārds,” turpina Zagorska, skaidrojot, ka tīri tehniski koncertzāle monitorē savu publiku caur biļešu izplatītājiem - „Biļešu paradīzi”. No tā redzams, ka koncertzāli apmeklē vidzemnieki, cilvēki no tuvākajām pilsētām, kā arī rīdzinieki.

Kā nākamo soli koncertzāles attīstībā Zagorska redz Eiropas publikas ieinteresēšanu.

„Mēs, protams, gribētu, lai Cēsu koncertzāle ieiet Eiropas koncertzāļu tīklā un būtu konkurētspējīga ar Eiropas koncertzālēm, un lai blakus Elbas filharmonijai skanētu arī Cēsu koncertzāle. Mazliet mazāki mēs esam, bet tas nekas, - mēs esam konkurētspējīgi,” ir pārliecināta Zagorska.

Jau vēstīts, ka svinīgā Vidzemes koncertzāles „Cēsis” atklāšana notika 2014.gada maija beigās ar klasiskās mūzikas koncertu. Svētku programmā bija iekļauti ar Cēsīm un Vidzemi saistītu komponistu darbi. Apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt Alfrēda Kalniņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Kristapa Pētersona, Santas Bušas, Emīla Dārziņa un Pētera Vaska mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti