Valdība atbalsta 14 miljonu eiro piešķiršanu Latvijas kultūras mantojuma digitalizācijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 8. martā, Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, saskaņā ar kuriem paredzēts piešķirt 14 miljonus eiro Latvijas kultūras mantojuma digitalizācijai un publiskas pieejamības nodrošināšanai.

Projektu vadīs Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), kas līdz šim uzkrājusi visbagātīgāko pieredzi kultūras mantojuma digitalizācijas jomā, uzsākot bibliotēkas krājuma digitalizāciju 2010. gadā.

Pasākuma īstenošanā plānots iesaistīt plašu satura partneru loku, tajā skaitā no Latvijas reģioniem, norāda Kultūras ministrijas pārstāve Dace Vizule.

Pasākuma ietvaros tiks īstenota līdzsvarota dažādu veidu kultūras satura digitalizācija, aptverot bibliotēku un arhīvu krājumos esošos materiālus, muzeju priekšmetus, filmas un citus audiovizuālos dokumentus, kā arī fiksējot digitālā formā nacionālas nozīmes kultūras norises un nemateriālo kultūras mantojumu.

Prioritārs būs saturs ar augstu kultūrvēsturisko vērtību, fiziski apdraudēti un sabiedrības pieprasīti materiāli, saturs, kas līdz šim nav digitalizēts, piemēram, kultūras pieminekļu dokumentācija, kā arī ar Latvijas Republikas simtgades pasākumiem saistīts saturs.

Plānotais pasākuma kopējais attiecināmais finansējums ir 14 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 11,9 miljoni eiro un valsts budžeta finansējums 2,1 miljons eiro. Pasākumu iecerēts īstenot divās kārtās, pirmās kārtas plānotais finansējums ir 8 miljoni eiro, un to plānots sākt īstenot šī gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti