Uz pagaidu telpām sācis pārcelties arī Rakstniecības un mūzikas muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Uz pagaidu telpām no Rīgas pils sācis pārcelties arī Rakstniecības un mūzikas muzejs, apmeklētājiem būs pieejama tikai publiskā lasītava, aģentūrai BNS pastāstīja muzeja direktore Ilze Knoka.

Viņa informēja, ka līgums ar pārcelšanās firmu "BCS" parakstīts 9.oktobrī, bet reāla pārcelšanās sākusies mēnesi vēlāk.Šā mēneša laikā noritējusi saiņošanās uz vietas muzeja telpās.

Muzeja krājuma un inventāra reāla pārcelšana sākās 10.novembrī. Pārcelšanās muzejam jāpabeidz līdz nākamā gada februāra beigām, informēja muzeja vadītāja, uzsverot, ka pārcelšanās termiņi saistīti gan ar Rīgas pils, gan muzeja ēkas rekonstrukcijas projektu, visas muzeja aizņemtās telpas atbrīvojot līdz nākamā gada februāra beigām.

Rīgas pils mums faktiski jāatbrīvo janvārī, attiecīgi ēka Pils laukumā 2 mums ir jāatbrīvo līdz februāra beigām," teica Ilze Knoka. Kopumā Rakstniecības un mūzikas muzejam uz jaunajām pagaidu telpām jāpārceļ 900 tūkstoši krājuma vienību.

Knoka sacīja, ka Rīgas pils ugunsgrēka dēļ neviens muzeja krājuma priekšmets nav cietis, jo muzejs mikroklimata uzturēšanā pēc ugunsgrēka ieguldījis daudz līdzekļu.

"Muzejs ir ilgstoši ieguldījis gan naudas, gan cilvēku resursus tajā, lai noturētu mikroklimatu gan esošajās telpās Rīgas pilī, gan arī tagad pirms ievākšanās attiecīgi apstrādājot pagaidu telpas Tērbatas ielā," norādīja muzeja direktore.

Uz ēku Tērbatas ielā 75 Rakstniecības un mūzikas muzejs pārceļ krājumu un personālu. Apmeklētājiem būs pieejama tikai muzeja publiskā lasītava Tērbatas ielā. Pastāvīgo ekspozīciju vai izstāžu šajā ēkā nebūs, un visi muzeja publiskie pasākumi notiks lasītavā, paskaidroja Knoka.

Piedāvājums krājuma interpretācijas veidā turpināsies ceļojošā formātā - tādā formātā, kā mēs to iesākām 2014.gada sākumā. Tās ir izbraukuma nodarbības, ceļojošās izstādes, to darbību mēs turpināsim līdz pat 2016.gada vidum, kad mums ir jāatgriežas jaunajā ēkā," pastāstīja muzeja vadītāja.

Jau vēstīts, ka pērn 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, kuru izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bija 3,2 tūkstoši kvadrātmetru. Pils tiek remontēta, tāpēc prezidenta rezidence pārcelta citur, taču tajā esošie muzeji turpināja strādāt.

Rakstniecības un mūzikas muzejs uz ēku Tērbatas ielā 75 varēja sākt pārcelties, kad ēku bija atbrīvojusi Latvijas Nacionālā bibliotēka, kuras krājuma pārcelšanu aizkavēja konstatētās ugunsdrošības nepilnības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti