Dienas ziņas

Šonedēļ – bezmaksas HIV/AIDS testēšanas nedēļa

Dienas ziņas

Topošajiem mediķiem Alūksnē piešķir stipendijas

Ugāles mūziķi kritizē Iepirkumu likumu

Ugāles mūziķi kritizē iepirkuma likumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ugāles pūtēju orķestra mūziķi ir sašutuši par ierobežojumiem likumos, kas jaunu instrumentu iepirkumam paredz lētāko cenu un attiecīgi – zemāko kvalitāti.  Tā tas noticis, mēģinot apgūt Eiropas fondu līdzekļus un uzrakstot projektu. Iegādātie lētie pūšamie instrumenti nav lietojami.

Ventspils novadā ir tikai viens koris un tikai viens pūtēju orķestris, tie abi darbojas Ugālē. Jauno mūziķu maiņu sagatavo arī mūzikas vidusskola. Un ugālnieki lepojas, ka ar sava orķestra 40 gadu ilgu vēsturi ir piedalījušies visos Dziesmu svētkos, tomēr tieši kultūras cilvēki piedzīvojuši vislielāko vilšanos. Projektā par jaunu instrumentu iepirkumu pūtēju orķestrim "Ugāle" nācies samierināties ar konkursā uzvarējušo lētāko iepirkumu.

''Uz mākslas darbiem neattiecas iepirkumu procedūra tādā nozīmē, ka tur izraugās mākslas darbus konkursa kartībā, pieņemsim, kurš mākslinieks piedāvātu lētāk uzgleznot prezidenta bildi!? Tur nav tāda procedūra, bet uz mūzikas instrumentiem mūs spiež pirkt lētāko," skaidro pūtēju orķestra "Ugāle" vadītājs Jānis Kalniņš.

Novada kultūras dzīves vadītāja apstiprina, ka iepirkuma ierobežojumi skar ne tikai mūzikas instrumentus.

''Diemžēl, ja ir pāri tai valsts noteiktajai summai, tad iepirkums nedarbojas. Tas pats attiecas uz tērpiem. Mums ir jāpakļaujas šiem likumiem, un šis likums tāds ir. Diemžēl tā tas ir,'' atzīst Ventspils novada kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše.

Labāk veicies Talsu mūziķiem, kuri nav samierinājušies ar lētajiem instrumentiem un pieprasījuši iespējami kvalitatīvu rezultātu.

''Strādāju arī Talsu Kristīgajā skolā un tur realizēja šo projektu un iepirka pūšamos instrumentus. Man stādīja par piemēru Ugāli, redziet, kā var Ugāle lētus instrumentus nopirkt!'' stāsta pūtēju orķestra diriģents Jānis Smilga.

Kā skaidro Iepirkumu uzraudzības birojs, Iepirkumu likuma 46. pants  paredz divus risinājumus un saimnieciski izdevīgākais iepirkums nenozīmē, ka tas būs arī lētakais iepirkums.

''Ir divi pamatkritēriji – saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kur kvalitāte dominē, un otrs – ar zemāko cenu,'' telefonsarunā uzsver Iepirkumu uzraudzības biroja juriste Sintija Sīmane.

Pūtēju orķestris "Ugāle" šozezon klausītājiem piedāvā nopietnu repertuāru - Hendeļa un Rimska-Korsakova skaņdarbus, klasisko repertuāru ar uzsvaru uz solistiem. Un iepirkumu procedūrā iegūtie lētie Ķīnā ražotie instrumenti tā arī šajos koncertos neskan.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti