«Rīgas Laika» izdevējs: Žurnāls padara šo pasauli sarežģītāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laikā, kad viss tiek vienkāršots un informācija paliek arvien primitīvāka, „Rīgas Laiks” varētu būt viens no tiem izdevumiem Latvijā, kas pasauli padara sarežģītāku.

Tā intervijā Latvijas Radio sestdien pārraidītā sarunā saka žurnāla „Rīgas Laiks” izdevējs Arnis Rītups.

Viņš izsaka cerību, ka žurnāls liek iedziļināties un nodoties pārdomām, tādējādi nevienkāršojot. „Domāju, ka „Rīgas laiks” piedalās šajā pasaules sarežģīšanā,” intervijā saka Rītups.

Izdevējs arī izsaka cerību, ka „Rīgas Laiks” nodrošina augstāku diskusijas līmeni, nekā tas ir ikdienā. „Cilvēks, kurš lasa grāmatas, domāju, ka viļas līmenī, kādā notiek publiskas diskusijas,” saka Rītups, piebilstot, ka sabiedrības izglītotajai daļai žurnāls varētu būt viedokļa un vērtību veidotājs.

Attiecībā uz žurnāla izdevumu krievu valodā Rītups saka, ka Maskavā ir saticis cilvēkus, kuri saka, ka Krievijā šis žurnāls esot kā "malks svaiga gaisa".

Tomēr arī Latvijā viņam pašam līdz ar žurnāla izdošanu krievu valodā ir sanācis iepazīt ļaudis, kuriem dzimtā ir krievu valoda, kas ir gaiši un saprātīgi. Šis žurnāls ir vieta, kur krievu un latviešu cilvēki var sarunāties, jo viņiem ir kopīgi sarunu temati, pauž Rītups.

„Rīgas Laiks” Latvijā tiek izdots jau 21 gadu. Ir cerība, ka nākamajā gadā to izdos arī angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti