Raiņa un Aspazijas muzejā Jūrmalā vēlas iedzīvināt dzejnieku laika noskaņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atjaunošanas laikā Raiņa un Aspazijas muzeja ēku kompleksā Jūrmalā vēlas iedzīvināt to laiku, kad tajā dzīvoja abi latviešu dzejnieki, pastāstīja "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

Tuvojoties Latvijas simtgadei un Raiņa un Aspazijas 150.dzimšanas dienai, ko atzīmēs šogad, noris darbi dažādos Raiņa un Aspazijas muzeja objektos.

Jūrmalas muzeja kompleksa ēku pilnīgu atjaunošanu un teritorijas labiekārtošanu iecerēts pabeigt līdz 2016.gada februārim.

Lai gan muzejs restaurācijas laikā būs slēgts apmeklētājiem, maijā vasarnīcā plānota Restaurācijas darbnīca, kurā, piedaloties Norvēģijas un Latvijas amatniekiem, tiks restaurēti ēku kompleksa koka logi un durvis. Savukārt septembrī Raiņa un Aspazijas 150.gadu jubilejas svinību ietvaros muzejā tiks rīkota atvērto durvju diena - dārza svētki.

Atjaunošanas darbi plānoti arī Raiņa un Aspazijas muzeja ēku kompleksā Baznīcas ielā 30, Rīgā, un Raiņa muzejā "Tadenava" Jēkabpils novada Dunavas pagastā.

"Visos muzejos tiks izveidotas mūsdienu prasībām atbilstošas ekspozīcijas, kurās tiks iekārtotas dzejnieku memoriālās telpas, kā arī izveidotas laikmetīgas ekspozīcijas ar mūsdienu mediju iespējām," sacīja Laukšteina.

Par Raiņa memoriālajām mājām "Tadenava" pašlaik notiek iepirkuma procedūra iespējamajiem būvdarbu veicējiem. Savukārt Raiņa un Aspazijas muzeja ēku kompleksa Baznīcas ielā 30 atjaunošanas darbiem iepirkums tiks izsludināts uzreiz pēc tehniskā projekta saskaņošanas Valsts kultūras piemineklu aizsardzības inspekcijā un būvvaldē.

Projekta kopējās izmaksas ir 2 562 340 eiro, to plānots īstenot līdz 2016.gada vidum.

Savukārt Raiņa muzejā "Jasmuiža" būvdarbi jau notiek. Šā projekta kopējās izmaksas ir 164 629,8 eiro.

Jau vēstīts, ka šogad ar plašu programmu tiks svinēta 150.gadadiena kopš Raiņa un Aspazijas dzimšanas, šī nozīmīgā jubileja iekļauta arī UNESCO svinamo dienu kalendārā 2014.-2015.gadam, novērtējot abu rakstnieku mūža darbu izglītībā, kultūrā un zinātnē ar starptautisku atzinību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti