Pieaug riski nepabeigt Mežaparka estrādes rekonstrukciju līdz Dziesmu svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pieaug risks, ka šogad nevarēs sākt Mežaparka lielās estrādes rekonstrukciju. Vēl vienas sūdzības dēļ Rīgas domes Īpašuma departaments arī pirmdien, 13.martā, nevarēs atvērt būvnieku piedāvājumus, kā iepriekš bija plānots, lai gan piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir beidzies. 

Latvijas Radio jau ziņoja par divu būvnieku pretenzijām pret nolikumu, pēc kurām pasūtītājs mainīja vienu nolikuma punktu, vairs nepieprasot likviditātes koeficientu vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem. Tieši par šo punktu Iepirkumu uzraudzības birojā vēlāk vērsās SIA „Bildberg”, lūdzot izmaiņu dēļ pagarināt konkursa termiņu vai sludināt jaunu konkursu.

Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs jau iepriekš izteicies, ka jebkurš pagarinājums vai jauns konkurss nozīmētu pārvilkt svītru cerībām uz jaunu estrādi līdz 2018.gada Dziesmu svētkiem. Viņš gan pagaidām vēl saglabā cerību, ka tā nenotiks.

Oļegs Burovs: Par Mežaparka estrādes rekonstrukcijas konkursu
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Viņš pastāstīja, ka konkursā ir saņemts vairāk nekā viens piedāvājums, bet viņš nevar izpaust precīzu piedāvājuma skaitu un pretendentu nosaukumus.

Ja pēc sūdzības izskatīšanas būs atļauts turpināt procedūru un ja tas notiks ap 20.martu, lai 25.martā varētu pieņemt lēmumu, “tas mūs apmierina”, ja līdz 27.martam varam noskaidrot rezultātu, sacīja Burovs.

Ja tas nenotiks, vajadzēs sludināt konkursu atkārtoti, tad “es uzskatu, ka ar šo viss šis pasākums būs beidzies”, nav vērts turpināt iepirkumu, zinot, ka nevar paspēt atjaunot Mežaparka estrādi līdz Dziesmu svētkiem, atzina Burovs.

Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile Latvijas Radio pastāstīja, ka pagaidām nav saņemts pasūtītāja paskaidrojums par „Bildberg” sūdzību, tādēļ tās izskatīšana vēl nav iekļauta kalendārā, bet pieļaujams, ka sūdzību varētu izskatīt apmēram pēc nedēļas. Gaile arī solīja, ka Iepirkumu uzraudzības birojs pieņems lēmumu, cik vien ātri tas iespējams, zinot Mežaparka estrādes projekta nacionālo nozīmību.

Mežaparka estrādes pārbūves pirmā kārta paredz skatītāju zonas paplašināšanu līdz 30 000 sēdvietu, zem kurām divos līmeņos izvietos tualetes un tirdzniecības telpas. Plānots arī sakārtot apkārtējo infrastruktūru. Pirmā posma provizoriskās izmaksas ir 23 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti