Pēc rekonstrukcijas durvis apmeklētājiem ver Raiņa «Tadenava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc vairāk nekā gadu ilgas rekonstrukcijas 22.jūlijā apmeklētājiem durvis vērs Raiņa muzejs „Tadenava”. Raiņa bērnības māju jaunajā ekspozīcijā, ko veidojuši muzeja speciālisti sadarbībā ar dzejnieci Inesi Zanderi un dizaina biroju "H2E", galvenā loma piešķirta saules motīvam.

19.gadsimta vidū Raiņa tēva celtā Tadenavas pusmuiža, kurā nākamais dzejnieks pavadīja pirmos sešus dzīves gadus, atrodas apmēram 50 kilometru no Jēkabpils virzienā uz Daugavpils pusi. Muzeja kompleksā ietilpst arī Raiņa laikā celts šķūnis, vēlākos gados tapusi jaunsaimniecības ēka un pirts, kas arī atjaunotas un būs pieejamas apmeklētājiem.

Muzeja vadītāja Agnese Timofejeva Latvijas Radio pavasarī sacīja, ka muzeja atklāšanu ar prieku gaida arī apkārtnes ļaudis.

„Muzejs ir palicis kā dzīvības saliņa šeit, ciematā. Muzejs, bibliotēka, kas vēl ir saglabājušies… Pašlaik tiek atjaunots arī klubs. Tā kā Tadenava pamazām atdzīvojas, ko ar prieku gaida arī vietējie iedzīvotāji," uzsvēra Timofejeva.

"Šis nebūs kārtējais etnogrāfiskais muzejs, kā mums ir pierasts, vai memoriālā māja ar klasisko iekārtojumu. Tas būs piedzīvojums visām paaudzēm caur rotaļām, spēlēm, radošām aktivitātēm. Veids, kā iepazīt Raiņa daiļradi. Mēs šeit izvairīsimies no tehnoloģiju izmantošanas, atsvaidzināsim vecās spēles, kas jau sen ir aizmirstas, un mēģināsim tās sasaistīt kopā ar Raiņa darbiem un dzīvi,” skaidroja muzeja vadītāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti