Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Kasparu Zakuli

Rīta Panorāma

Intervija ar Reini Jansonu

Operas zvaigznei Marinai Rebekai pasniedz Triju zvaigžņu ordeni

Operas zvaigzne Marina Rebeka pateicīga par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrdien, 6.decembrī, operdziedātājai Marinai Rebekai par sevišķiem nopelniem valsts labā piešķīra augstāko Latvijas Valsts apbalvojumu – Trīs Zvaigžņu ordeni. Viņa atzīst, ka par piešķirto apbalvojumu ir ļoti priecīga un tas viņai nozīmējot ļoti daudz.

Brīdis, kad operdziedātājai Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza Trīs Zvaigžņu ordeni, vispiepildītākais bija Marinas ģimenei. Vecāku atbalstīta, Marina studēja Itālijā, bet bērnībā tieši vectēvs atklāja mazmeitas talantu un veda uz toreizējo Skolēnu pili dziedāt.

„Pēkšņi, kad Ņujorkas brīnišķīgā rītā pamodos un saņēmu e-pastu, ka man piešķirts trešās šķiras Trīs Zvaigžņu ordenis, es vienkārši uzlēcu un teicu:

„Ak Dievs! Tas ir tik burvīgi un skaisti!” Tas bija ļoti negaidīti, un man tas nozīmēja ļoti daudz,” stāsta operdziedātāja.

Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas dienu dziedātāja saista ar savu vecvectēvu un vecvecmāmiņu. Viņi dejoja prezidenta Alberta Kvieša ballē Rīgas pilī. Par mazmeitiņas panākumiem patiesi laimīgs ir Rebekas vectēvs Juris Jankovičs: „Kad es vienreiz slīku platajā Jeņisejas upē, tur, Galējos ziemeļos aiz polārā loka, tad es nevarēju iedomāties, ka es nodzīvošu līdz 92 gadiem, būšu atkal šajā pilī un redzēšu, kā apbalvo mazmeitiņu Marinu. Jā, tā ir mana dzīve.”

Rebeka saņem skatītāju ovācijas prestižos operteātros Ņujorkā, Minhenē, Cīrihē, Romā, bet vienmēr ar prieku atgriežas Latvijā.

„Tas ir kaut kas, kas paliks manam bērnam. Viņa bija klāt un zina, ko tas man nozīmē. Domāju, ka viņa varēs lepoties ar to, ka mana valsts mani ir šādi novērtējusi,” uzsver operdziedātāja.

Nākamgad Rebeka aicinās uz mūsu operas izrādi „Fausts” un koncertuzvedumiem „Marija Stjuarte” un „Norma.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti