Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Inesi Mauriņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Gunti Belēviču

Spāru svētki Latvijas Nacionālajam Mākslas muzejam

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs svin spāru svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālais mākslas muzejs svin spāru svētkus, lai gan rekonstrukcija kavējas un būtiski sadārdzinās.

Vairāk nekā pusotru gadu pēc rekonstrukcijas darbu sākuma Latvijas Nacionālais mākslas muzejs trešdien rīko spāru svētkus. Muzeja direktore Māra Lāce saka - spāru svētki ir liecība, ka rekonstrukcija turpinās:

Darbu process gājis diezgan smagi, reizi pa reizei arī diezgan neviennozīmīgi – par to jau sabiedrība regulāri informēta. Bet ir izdarīts tiešām daudz gan jaunajā apjomā, kas slēpjas zem zemes, arī vecajā ēkā. Šis ir viens mazs pieturas brīdis, kad varam pateikt sabiedrībai – darbi iet, process ne mirkli nav apstājies, ceram, ka tikpat veiksmīgi strādāsim tālāk, kamēr ēka tiks veiksmīgi nodota apmeklētājiem.”

Pirms 110 gadiem Krišjāņa Valdemāra ielā 10 celtā nama rekonstrukciju uzņēmums «RE&RE» pēc Rīgas domes Īpašumu departamenta pasūtījuma sāka pagājušā gada sākumā. Lai gan muzejam jāsāk pieņemt apmeklētājus jau nākamā gada novembrī pirms Latvijas jubilejas, 35 miljonus eiro vērtā rekonstrukcija būtiski kavējas. Tas apdraud iespējas saņemt ES fondu līdzfinansējumu. Pašlaik tiek lēsts, ka durvis muzejs varētu vērt vien 2016. gada 4. maijā.

Savukārt celtniecības darbu nobeigšanas termiņš ir 2015. gada 1. decembris. Kā spāru svētku laikā pavēstīja būvnieki, šobrīd pabeigts 40% rekonstrukcijas darba.

Rīgas domes Īpašumu departaments vasarā solīja līdz rudenim saskaitīt, kāds varētu būt darbu sadārdzinājums, bet līdz šim tēriņu summu nav atklājis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti