Mēneša garumā Daugavpilī norisināsies festivāls «Daugavpils ReStArt»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 13.septembra līdz 18.oktobrim Daugavpilī norisināsies trešais Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Daugavpils ReStArt 2014".

Festivāls tiks atklāts sestdien, 13.septembrī, plkst. 18 ar krāsainu pastaigu Rīgas ielā. Tajā tiks izgaismoti vēsturiskie nami, skanēs mūzika, notiks gājēju ekskursijas, tiks izvietoti jauni mākslas objekti, sev uzmanību piesaistot darbosies Skursteņslauķis, Mākslinieks, Kalējs, Zelta dāma, Galma āksts un citas dzīvās skulptūras, būs skatāmas fotoizstādes, darbosies keramikas, kalēju un bērnu zīmējumu meistardarbnīcas.

Šajā dienā no Rīgas uz Daugavpili atceļos arī milzīgais Rozā gliemezis no sabiedriskās iniciatīvas "Mākslai vajag telpu" kolekcijas. Rozā gliemezis lēnā gaitā dosies pa Rīgas ielu no Dzelzceļa stacijas līdz Daugavai.

Festivāla turpinājumā visu mēnesi tā apmeklētājiem dažādos koncertos būs iespēja tikties ar Daugavpils kamerorķestri, Liepājas simfonisko orķestri, trio "Art - i - Shock" (Rīga), Aivaru Broku, Ilonu Kudiņu (ASV) un citiem mūziķiem. Tāpat būs skatāma Ģertrūdes Zeiles gleznu izstāde, Olgas Saļņikovas (Vitebska) foto izstāde, varēs uzzināt par 60.gadu modes tendencēm modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva (Francija) izstādē, Ilonas Brūveres režisētajā filmā "Tapieris" varēs iepazīt tango karaļa Oskara Stroka dzīvi.

Festivāla norise ar dažādiem mākslas un mūzikas notikumiem turpināsies līdz 18.oktobrim un noslēgsies ar Latgales koru sadziedāšanos Vienības nama koncertzālē.

Festivāla programma skatāma Daugapvils pilsētas mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti