LNOB valdi sarūgtina operas būvniecības neiekļaušana jaunās valdības deklarācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" (LNOB) valde atklātā vēstulē paudusi neizpratni un dziļu sarūgtinājumu par to, ka jaunās valdības deklarācijā nav iekļauta Latvijas Nacionālās operas ēkas trešās kārtas projektēšana un būvniecība. "Krietna un rūpīga saimniekošana nozīmē pabeigt iesākto un domāt ilgtermiņā," norāda pziņojuma autori.

LNOB valde vēstulē atgādina, ka Latvijas Nacionālā opera joprojām nav pabeigta: 2008. gada krīzes laikā tika apturēta ēkas trešās kārtas projektēšana. Tās uzdevums bija atrisināt samilzušās tehniskās problēmas likumā paredzēto uzdevumu nodrošināšanai.

"Līdz šim brīdim visas valdības, sistemātiski aizbildinoties ar naudas trūkumu, ir izvairījušās no šīs problēmas tālāka risinājuma," teikts vēstulē.

"Ar nožēlu konstatējam, ka arī jaunajā valdības deklarācijā tam nav atradusies vieta. Tas nozīmē, ja tuvāko gadu laikā šī situācija nemainīsies, tad Rīgas un visas Latvijas centrā esošais kultūras un vēstures piemineklis kļūs arvien mazāk piemērots mūsdienīgu  Eiropas un pasaules līmeņa izrāžu tapšanai un tiks pakļauts lēnai tehniskai degradācijai," norāda vēstules autori.

LNOB valde uzsver, ka sagaida no jaunās valdības efektīvu un konkrētu rīcību minēto problēmu tūlītējā risināšanā, lai nodrošinātu mākslinieciskā procesa nepārtrauktību, attīstību un motivētu jaunos talantus apgūt operai un baletam nepieciešamās profesijas, kā arī palikt strādāt Latvijā.

Jau ziņots, ka koalīcijas pārstāvji pirmdien, 8.februārī, vienojās par Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) veidotās valdības deklarācijas un koalīcijas sadarbības līguma saturu.  

Topošās valdības prioritātes ir tautsaimniecības izaugsme, reformas izglītībā un zinātnē, un arī veselības aprūpē, kā arī iekšējā un ārējā drošība.

Tāpat kā prioritāte izvirzīta valsts drošība un nacionālā identitāte, kas saistās ar Kultūras ministrijas darbiem – identitātes stiprināšanā un Latvijas simtgades pasākumiem, arī mediju politiku, kā arī sabiedrības integrāciju.

LNOB valde iecelta 2013. gada novembrī. Tās vadītājs ir komponists Zigmars Liepiņš. Valdes locekļi - Inese Eglīte un Daina Markova.

LNOB ir Latvijā vienīgā teātra un mūzikas institūcija, kuras funkcijas un uzdevumus nosaka īpašs likums, kā arī vienīgā kapitālsabiedrība, kuras kapitāldaļu turētājs ir nozares ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti