Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atvadās no Rīgas pils

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atstājot atslēgas bijušo kabinetu durvīs, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja darbinieki 31.oktobrī simboliski atvadījās no telpām Rīgas pilī, kur muzejs mita pēdējos 94 gadus.

Pārvākšanās notika pils remonta dēļ, un to pasteidzināja pērnvasar notikušais ugunsgrēks. Līdz pils remonta beigām vēstures muzeja ekspozīcija būs skatāma Brīvības bulvārī 32, bet krājumi līdz Pulka ielas krātuvju uzcelšanai atradīsies telpās Lāčplēša ielā 106/108.

Muzeja darbinieki, kuri 31.oktobrī pēdējoreiz atgriezās tukšajās darba telpās un senajos pils pagrabos, atzīst, ka pārcelšanās bijis grūts uzdevums un pili pamest nav viegli, bet notikušais ļoti vienojis muzeja kolektīvu.

"Muzejā strādāju kopš 1992.gada, tātad 22 gadus. Sanācis tā, ka esmu šo pili diezgan daudz pētījis. Kādreiz šeit veicu arheoloģiskos izrakumus un esmu uzrakstījis arī vairākus rakstus par pils būvvēsturi. Visa pils man ir mīļa, ir tikai pāris vietu, kurās līdz šim neesmu bijis. Domāju, ka būs interesanti vēl paskatīties un pafotografēt pili tagad, kad visas mantas ir izvāktas, un pamanīt arī daudz ko jaunu. Protams, ir mīļas darba telpas Arheoloģijas nodaļā, arī šis pagrabs ir viens no skaistākajiem un interesantākajiem," stāsta Arheoloģijas nodaļas vadītājs Jānis Ciglis.

"Ir mazliet skumji, bet pēdējo divu gadu laikā daudz esmu domājusi par teicienu "Viss, kas mūs nenonāvē, padara mūs stiprākus". Domāju, ka šie divi gadi - gan ugunsgrēks, gan viss pēc tam, gan pati pārvākšanās - bija emocionāli un fiziski grūti, bet mēs to esam pārdzīvojuši un kļuvuši stiprāki - gan katrs atsevišķi, gan kolektīvs kopumā," norāda muzeja vadītāja vietniece Anita Meinarte.

Kā iepriekš intervijā Latvijas Radio atzina muzeja direktors Arnis Radiņš, muzeja darbinieki šajos mēnešos "paveikuši varoņdarbu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti