Kultūras pārstāvji diskutēs par «Jaunu vadmotīvu Eiropai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 15.septembrī, plkst.18 Latvijā augstu vērtēti savas nozares profesionāļi pēc Eiropas Komisijas pārstāvniecības aicinājuma piedalīsies diskusijā “Jauns vadmotīvs Eiropai”.

Diskusijā piedalīsies kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere, zinātnieks Vjačeslavs Kaščejevs, radiožurnālists Toms Grēviņš, tēlnieks Gļebs Panteļejevs, dzejniece Māra Zālīte, Latvijas Insitūta direktore Kārina Pētersone, mūziķi Jānis Šipkēvics, Ieva Akuratere u.c., diskusiju vadīs žurnālists Edijs Bošs.

Dokumenti

Jauns vēstījums par Eiropu

Lejuplādēt

609.74 KB

“Tas ir kā grāmatā — stāsts nevar būt tikai pirmajās lapās, lai cik skaistas tās arī nebūtu. Mums stāsts jāturpina, ir jāturpina rakstīt šo tagadnes un nākotnes grāmatu. Tāpēc mums vajadzīgs jauns vēstījums par Eiropu,” 2013.gada aprīlī, Briselē atklājot iniciatīvu “Jauns vēstījums par Eiropu” sacīja sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu.

2012.gadā Eiropas Parlaments un Barrozu bija aicinājuši aizsākt diskusijas un izstrādāt jaunu vēstījumu par Eiropu visiem iedzīvotājiem. Atsaucoties šim aicinājumam, izcilas Eiropas valstu kultūras, mākslas un zinātnes personības izstrādāja deklarāciju, kurā aicina uz zinātnes un mākslas renesansi Eiropā. Dokuments uzskatāms nevis par galamērķi, bet jaunu diskusiju rosinātāju.

Gada laikā dažāda līmeņa diskusijas par jauno vēstījumu par Eiropu notikušas daudzās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Beļģijā, Polijā, Itālijā un Vācijā.

Diskusija “Jauns vadmotīvs Eiropai” Latvijā notiek pirmo reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti