Jānis Peters: Mums ir divi Dainu skapji - viens folkloras, otrs - nācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Mums tagad ir vēl viens Dainu skapis, liels. Ja Krišjāņa Barona koka Dainu skapītim atrodas goda vietā šajā milzīgajā ēkā, tad visu bibliotēku arī varētu uzskatīt par vienu lielu, latviešu intelektam veltītu Dainu skapi, kurā ir sakrāta visa mūsu pieredze, emocijas, viss mūsu intelekts. Mums ir divi Dainu skapji - viens folkloras līmenī un otrs visas nācijas līmenī," tā par Gaismas pili saka dzejnieks Jānis Peters.

"Šī diena ir tik ilgi gaidīta, ka gaidīšana gandrīz jau kļuvusi par rutīnu, bet galu galā tas darbs ir izdarīts," Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas Gaismas pils atklāšanas dienā 29.augustā saka Jānis Peters.

Jautāts, vai būs biežs viesis Gaismas pilī, dzejnieks norāda: "Es būšu tik biežs, cik mani spiedīs vajadzība nedzīvot bez bibliotēkas. Ja man kaut ko īpašu vajadzēs, katrā ziņā, jā. Varbūt iepatiksies aiziet uz bibliotēku un nemeklēt nekādu grāmatu. Es jau tur esmu bijis, paldies Dievam."

Jānis Peters teic, ka aura bibliotēkā ir ļoti jauka: "Tā aura mani jau aptvēra. Skatoties no vairākiem stāviem un balkoniem, var just, ka te ir jāskan mūzikai šad un tad, bet īstenībā tā jau tagad klusumā kaut kā iekšēji skan."

Kā jau vēstīts, 29.augustā ar inaugurācijas ceremoniju un "Salasīšanās" pasākumu noslēgsies LNB jaunās ēkas Gaismas pils atklāšanas nedēļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti