Iepirkumā par JRT ēkas rekonstrukciju saņemti astoņu būvnieku pieteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Slēgtajā konkursā par Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas būvdarbiem saņemti astoņi būvnieku pieteikumi.

Pieteikumus iesnieguši uzņēmumi "Abora", "RBSSKALS būvvadība", "Velve", "Arčers", "Merks", "Ostas celtnieks", kā arī pilnsabiedrība "RERE Būve 1" un personu apvienība "BBA un RT".

Jaunā Rīgas teātra ēkas atjaunošanai kopumā plānots izlietot 17 miljonus eiro. Pārvaldītāja "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons norāda, ka pirmajā kārtā izvērtēja pretendentu kvalifikāciju, lai veiktu šos rekonstrukcijas darbus.

"Tālāk notiek vērtēšana. Likums nenosaka precīzu laiku, cik ilgā laikā tas jāizvērtē. Protams, ja nav nekādu šaubu, nav nepieciešama papildu informācija, papildu vērtējums vai kādas neskaidrības par viena vai otra būvnieka specifikācijām vai darba pieredzi, mēs plus mīnus varam iekļauties visos tajos termiņos, kuros vajadzētu sākt darbību," norāda Blodons.

Pēc VNĪ plāniem, Jaunajam Rīgas teātrim šī gada decembrī vajadzētu pārcelties uz pagaidu telpām, un tad sāktos JRT ēkas rekonstrukcijas darbi.

"Otrajā kārtā, protams, tiek pieaicināti tie [būvnieki], kuri atbilst pirmās kārtas vērtēšanas kritērijiem," turpina Blodons.

Jau vēstīts, ka iepriekš JRT ēkas rekonstrukcijas projekta iepirkuma konkurss tika pagarināts divas reizes.

Teātra rekonstrukcija jāpabeidz divu gadu laikā, un neatkarīgi no projekta dīkstāves netiek prognozēts, ka būvdarbi varētu sadārdzināties. Cenu pagaidām neatklāj konkursa nolikuma dēļ.  

Plānots, ka pēc rekonstrukcijas teātris iegūs trīs modernas, akustiski kvalitatīvas zāles, telpas aktieriem, personālam, mājīgu pagalmu, kafejnīcu, pamanāmu ēkas fasādi ar neiztrūkstošo Eduarda Smiļģa attēlu. 1902.gadā celtā ēka pēdējo reizi pienācīgi remontēta teju pirms 60 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti